Continua procesul Diaconescu

Continua procesul Diaconescu

0 70

Surpriza in interminabilul proces: s-au gasit doi detinuti din penitenciarul Codlea care vor sa depuna marturie precum ca l-au vazut pe Diaconescu, cel implicat si banuit de crimele de la farmacia Thea de acum trei ani, in seara crimei la Brasov.


Celor ce nu cunosc viata de puscarie li se pare ceva normal cererea celor doi detinuti, Husein Sami si Benoni Zoltan.


Dar celor ce stiu cat de cat care este viata la pripon se pot gandi si la alte variante si nu la formidabila memorie a celor doi sau la mustrarile lor de constiinta.


Variante prezumtiv-motivante a intreprinderii celor doi pot fi mai multe. Sa incercam cateva.


Se prea poate ca anchetatorii, ca sa nu pice de fraieri cu cercetarile lor, sa le fi promis celor doi oarecare inbunatatiri la regimul de detentie si o liberare mai grabnica, in caz ca acestia depun marturie in favoarea concluziilor lor.


Se prea poate ca cei doi detinuti sa nu doreasca sa fie mutati in alt penitenciar, convenindu-le detentia la Codlea. Punandu-se la dispozitie ca martori, ei nu mai sunt transferabili, cel putin pentru o vreme, in alt penitenciar cu regim de detentie mai rau.


Se prea poate ca ei sa-l fi vazut, intr-adevar, pe Diaconescu, in ziua crimei, prin Brasov. Dar pare surprinzatoare memoria lor, surprinzator faptul ca l-au cunoscut si recunoscut pe Diaconescu in legatura cu crima.


Se mai si poate sa sustina ca, fiind inchisi impreuna cu Diaconescu in vreo celula comuna, acesta sa le fi povestit ce si cum. Si iar apare schema ciudata cu mustrarile de constiinta, care mai degraba tintesc obtinerea de ceva avantaje pe timpul detentiei.


Si presupunerile ar putea continua, caci puscariasul are o groaza de timp ca sa gandeasca orice in favoarea sa.


Sa vedem care va fi urmatoarea miscare a acestei ciudate partide de sah pe basmaua cu patratele cu care este legata la ochi dama reprezentand Justitia.


?


Dan Bota


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.