Consultare de amorul artei

Consultare de amorul artei

0 190


Consultarea de luni de la Palatul Cotroceni, la care au fost prezente toate partidele parlamentare, mai putin Partidul Romania Mare, s-a incheiat fara nicio concluzie. Desi majoritatea celor prezenti au apreciat reluarea discutiilor Presedinte-partide, fiecare si-a sustinut propria cauza si propriul punct de vedere.


PD ar vrea ca premierul Calin Popescu Tariceanu sa demisioneze avand in vedere rezultatul referendumului. Tariceanu le-a cerut democratilor si lui Traian Basescu sa nu puna, in numele referendumului,?in discutie teme care n-au fost pe lista de intrebari de la referendum, adica demisia sa. Geoana ar negocia cu PD si PNL.Marko Bela zice ca desi nu vrea, ar putea sustine pana la urma anticipate.


Unii vor alageri anticipate, altii considera ca momentul a fost depasit prin referendum.


Pana la urma, un singur lucru a fost stabilit la Cotroceni si nu de comun acord, ci de catre PD, anume ca partidul prezidential va initia o motiune de cenzura impotriva Guvernului. Democratii ar mai avea nevoie de inca 15 oameni care, pe langa PD si PLD sa semneze pentru lansarea motiunii.


De asemenea liderul PD a reiterat faptul ca partidul sau doreste alegeri anticipate, fiind in asentimentul Presedintelui care a avut supriza ca in loc de obedienta, partidele care au cerut suspendarea sa, sa stabileasca prioritatile Romaniei in perioada urmatoare. Premierul Tariceanu i-a prezentat presedintelui un plan de lucru si cateva oboective prioritare


„Asistam cu o oarecare surprindere la faptul ca sunt partide care toate la un loc au luat 25% si stabilesc pasii urmatori. Se pare ca nu au inteles mare lucru din democratie”, a spus Basescu, realizand ca fara o reconfigurare a scenei politice rolul sau se reduce in a-i invita cand si cand pe parlamentari la o cafea si un suc la Cotroceni.


Putem spune ca aceste consultari au fost doar de amorul artei, intrucat niciuna din tabere nu a obtinut nimic concret. S-a vorbit, atata tot. Numai ca odata trecut referendumul, nu poporul voteaza ci Parlamentul si Guvernul, iar presedintele a avut ocazia sa aprofundeze tema.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.