Constructii traditionale si ecologice in judetul Brasov

Constructii traditionale si ecologice in judetul Brasov

0 198

Localitatea brasoveana Mesendorf va gazdui in perioada 23-28 august un interesant atelier de arhitectura traditionala. Evenimentul se va desfasura in aceasta localitate datorita caselor trainice, vechi, cu arhitectura tipica satelor sasesti din Transilvania si este dedicate studentilor si arhitectilor.
Alegerea locatiei s-a datorat faptului ca, micuta localitate, aflata la granita dintre judetele Brasov si Mures, reprezinta o ilustare perfecta pentru un habitat unde mediul construit si mediul natural au coexistat in armonie de-a lungul a 800 de ani.
Initiatorii proiectului si-au exprimat parerea prin vocea arhitectei Silvia Demeter-Lowe, obiectivul primordial al evenimentului fiind de a oferi participantilor ocazia de a se implica in actiuni practice, dandu-le sansa de a construi „cu mainile lor”, de a invata mai multe despre tehnici si materiale de constructie traditionale, despre arhitectura naturala.
Toti participantii la proiect vor lucra cot la cot cu mesteri zidari, dulgheri, tamplari, participand astfel atat la lucrari de consolidare, reparatii si intretinere, cat si la constructii noi, in cadrul unui proiect de reabilitare a doua gospodarii sssesti din satul Mesendorf.
Cei interesati de proiectul organizat de Fundatia ProPatrimonio, se pot inscrie la e-mail contextarchitecture@gmail.com, taxa de inscriere este de 500 lei/persoana si include masa si cazarea participantilor pe toata durata atelierului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.