Conspiraţia marijuanei impotriva istoriei umane ! (1)

Conspiraţia marijuanei impotriva istoriei umane ! (1)

0 413

CUM DORESC MILIARDARII PLANETEI  SĂ RĂMÂNĂ ÎN CONTINUARE MILIARDARI…
Ştiaţi că planta denumită cânepă are peste 25.000 de utilizări?
De la alimente, vopsele şi combustibili, şi până la îmbrăcăminte şi materialele de construcţii, cânepa e folosită peste tot. Urme de cânepă se găsesc chiar şi în pliculeţele de ceai Lipton. Şi chiar şi la o parte din maşinile fabricate azi, se găseşte tot cânepă.
Cea mai veche dovadă despre utilizarea ei o reprezintă o bucată de ţesătură de cânepă, descoperită în Mesopotamia, şi datând de peste 10.000 de ani. Cea mai veche hârtie provine din China, în urmă cu două milenii, şi este făcută din fibră de cânepă.
Chiar şi faraonii au utilizat cânepa în construcţia marilor piramide. Cânepa a devenit atât de importantă în Anglia secolului al 16-lea, încât regele Henry al VIII-lea a aprobat o lege în anul 1553 prin care îi amenda pe fermierii care nu creşteau pe pământurile lor cel puţin un sfert de acru de cânepă pentru fiecare 60 de acri deţinuţi.
În America, au existat perioade în care puteai chiar plăti impozite în natură, în cânepă.
În anul 1850, în SUA existau mai mult de 8.000 de ferme de cânepă.

Cânepa in Romania încă se mai află în chingile unei legislații potrivnice și neinspirate la nivel național. Vorbim de o plantă din care în 1989, doar un singur județ românesc, Aradul, producea o suprafață de cânepă taditionala cât toată Uniunea Europeană astăzi. Băi esti nebun? Or fi fost gelosi…
S-a demonstrat științific, dacă mai era nevoie, faptul că soiurile de cânepa românească- cu un conținut de THC de 0,2% – nu pot fi droguri!!.
Din păcate guvernele slugarnice,disperat pro-americane de după 1990 consumau la mic dejun… „substanțe” un pic mai tari, dar unii prostalai inca  văd în cânepa românească  un drog, dintr-o  plantă aproape sacră care a îmbrăcat acest neam de mii de ani.
Pe lângă valențele arhicunoscute ale cânepii în cultura şi tradiţia noastră, apar posibilităţi noi de valorificare (circa 1400!) cum ar fi uleiul de cânepă, brichetarea cânepii (valoarea termică a cânepii este de patru ori mai mare decât a lemnului), utilizarea cânepii în construcţii (zidărie, izolație), ceaiuri şi alimente tămăduitoare, etc…

La fiecare 3,6 secunde, in lume câte un om moare de foame.
Seminţele de cânepă sunt cele mai hrănitoare şi o soluţie economică pentru a pune in parte capăt foametei de la nivel mondial. Cu o concentraţie de 80% de „grăsimi bune” de care corpurile noastre au nevoie pentru menţinerea unei sănătăţi acceptabile, precum şi proteinele şi aminoacizii deţinuţi, cânepa reprezintă un echilibru perfect necesar alimentaţiei umane.
In alta ordine de idei, primul motor diesel a fost proiectat să folosească uleiuri vegetale, printre care s-a folosit şi uleiul de cânepă.Iar noi cultivam rapitza in prostie În anii 1930, Henry Ford a produs un automobil care era compus 70% din material plastic realizat din cânepă. Picturile nemuritoare ale marilor artişti Rembrandt, van Gogh sau Gainsborough au fost realizate pe pânze din cânepă, folosindu-se acuarele extrase tot din aceeaşi cânepă. In plus , peste 50% din pesticidele folosite în lume sunt utilizate,firesc, în cultivarea bumbacului.
Avantaje: Cânepa este un material de 8 ori mai puternică decât bumbacul! Cânepa poate creşte într-o sută de zile, fără folosirea erbicidelor şi pesticidelor, astfel ajutând la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, din cânepă s-ar putea fabrica hârtie de ziare sau de cărţi, mult mai rezistentă decât cea produsă din lemnul copacilor, ajutând astfel şi prezervarea pădurilor care produc oxigenul atât de necesar vieţii. Şi totuşi, de ce cânepa este atât de marginalizată în zilele de astăzi?
Doar pentru că din ea se produce şi marijuana?

Adevarul este indubitabil: Canabisul e periculos, dar nu pentru corpul uman, ci pentru marile companii !!
Marijuana e periculoasă, cu adevărat, dar nu pentru corpul sau mintea umană, ci pentru companiile petroliere, pentru industriile chimice, de alcool şi de tutun. Afaceri uriaşe, în care se învârt milioane de dolari şi putere, au ascuns adevărul de ochii publicului.
Dacă s-ar aplica faptul că acest canabis ar putea fi folosit în produse comerciale, acest lucru ar crea o adevărată bombă atomică la scară industrială! Întreprinzătorii n-au fost învăţaţi niciodată despre potenţialul economic extraordinar al canabisului, pentru că ar ruina marile companii din domeniile mai sus menţionate.
De unde provine cuvântul „marijuana”? El a fost folosit pentru prima dată la mijlocul anilor 1930 pentru a defăima buna imagine şi istoria fenomenală a plantei de cânepă. Dar iată care sunt faptele înregistrate de-a lungul timpului despre cânepă:
– toate manualele şcolare din SUA au fost tipărite pe hârtie realizată din cânepă până în anii 1880;
– în SUA, din 1631 şi până la începutul anilor 1800 era legal să-ţi plăteşti impozitele sub formă de cânepă;
refuzul de a creşte cânepă în America, în secolele 17 şi 18, era ilegal. De exemplu, în Virginia, pentru o perioadă de timp, puteai ajunge în închisoare dacă refuzai să creşti cânepă;Chiar  George Washington, Thomas Jefferson şi alţi preşedinţi ai SUA, de la începutul istoriei statului american, au crescut cânepă;
– 80% din toate textilele, confecţiile, hainele etc. erau făcute din cânepă, până când în anii 1820 s-a introdus si cultivarea bumbacului;
primele biblii, hărţi, Declaraţia de Independenţă a SUA, toate au fost scrise pe hârtii realizate din cânepă;
în anul 1916, guvernul SUA a previzionat faptul că până în anii 1940, toate ziarele vor fi tipărite pe hârtii de cânepă şi astfel nu va mai fi nevoie ca arborii să fie tăiaţi. Studiile arătau că 1 acru de cânepă echivalează cu 4,3 acri de arbori;
– vopsele şi emailuri de calitate au fost realizate din sămânţa de cânepa până în 1937 (în SUA);
primul model de maşină „T”” pentru Henry Ford mergea pe gazolină extrasă din cânepă, maşina însăşi fiind realizată din cânepă. Maşina avea tăblii de plastic obţinut din cânepă, care erau de 10 ori mai rezistente faţă de oţel.
– revista„Mechanical Engineering Magazine”(februarie 1938) a publicat un articol intitulat„Cea mai profitabilă cultură ce poate fi crescută”,arătând că aceasta nu poate fi decât cânepa.
– iată un fragment dintr-un film documentar de 14 minute, realizat în 1942 de Departamentul Agriculturii din SUA, prin care se încurajau fermierii americani să crească cânepa pentru a susţine efortul american de război: Cânepa există dinaintea construcţiei templelor greceşti. Timp de mii de ani, această plantă a fost folosită în China pentru realizarea îmbrăcăminţii. […] Acum în Filipine şi în Indiile de Est, cânepa se află în mâinile japonezilor. Cânepa americană este necesară atât pentru industria militară, cât şi pentru celelalte industrii ale noastre.”
– cultivarea şi producţia cânepei nu face rău mediului înconjurător. Agenţia Americană de Dezvoltare (USDA) a confirmat acest lucru arătând că această plantă produce de 4 până la 7 ori mai puţină poluare decât ceilalţi înlocuitori organici ai acestei plante.

În anul 1937, marea corporaţie petrochimică DuPont şi-a patentat procesul fabricării plasticului din petrol şi cărbune. Raportul anual al companiei le-a recomandat acţionarilor săi să investească în noua sa divizie petrochimică. Produse sintetice ca materialele plastice, celofanul, celuloidul, nylonul etc., puteau fi realizate din petrol.

Industria naturală a cânepei ar fi ruinat afacerile DuPont cu peste 80%.!
Cine credeţi că era un investitor important al companiei DuPont? Andrew Mellon (1855-1937), care a devenit Ministrul Finanţelor pe timpul preşedinţiei lui Hoover. Mellon l-a numit pe Harry J. Anslinger, nepotul său, la conducerea Biroului Federal de Narcotice şi Droguri Periculoase.Intenţia era foarte clară: cânepa trebuia să fie declarată ilegală, întrucât ameninţa afacerile de miliarde de dolari. Aceşti oameni au introdus un cuvânt mexican obscur „marihuana” pe care l-au „împins”si…impus  în conştiinţa Americii.

Continuare în numarul următor

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.