Consolidarea contributiei societatii civile la securitatea regionala a Marii Negre

Consolidarea contributiei societatii civile la securitatea regionala a Marii Negre

0 70


In perioada 10-11 iulie 2007, Ministerul Afacerilor Externe si Crisis Management Initiative organizeaza la Bucuresti un seminar international cu privire la cresterea contributiei societatii civile la asigurarea stabilitatii si a securitatii regionale in regiunea Marii Negre, se arata intr-un comunicat al ministerului. Crisis Management Initiative este un ONG finlandez de prestigiu, care desfasoara activitati la nivel international in domeniul gestionarii crizelor si solutionarii conflictelor.


La deschiderea oficiala a reuniunii vor participa ministrul afacerilor externe, Adrian Cioroianu, consilierul de stat pentru securitate nationala in cadrul Administratiei Prezidentiale, Constantin Degeratu si Reprezentantul Special al UE pentru Republica Moldova, Kalman Mizsei. Cu acelasi prilej,??va fi citit mesajul Reprezentantului Special al UE pentru Caucazul de Sud, Peter Semneby, catre participanti.


Evenimentul este organizat sub egida Forumului Marii Negre pentru Dialog si Parteneriat si are ca obiectiv dezvoltarea componentei societatii civile in cadrul cooperarii in regiunea Marii Negre, ca una dintre dimensiunile importante ale Forumului, subliniate in declaratia summit-ului de anul trecut de la Bucuresti (5 iunie 2006) si recunoscute ca atare de Comisia Europeana, in Comunicarea privind Sinergia Marii Negre.


Specificul reuniunii de la Bucuresti din 10-11 iulie este dat de accentul pe definirea modalitatilor concrete prin care politicile internationale pentru regiunea Marii Negre pot fi??mai bine adaptate la realitatile si nevoile locale. O atentie speciala va fi acordata parteneriatelor regionale in acele domenii care sunt esentiale pentru dezvoltarea si securitatea regionala: buna guvernare, dezvoltarea economica, independenta presei, rezolvarea conflictelor.


Vor participa experti implicati in politicile de asistenta la nivelul UE, reprezentanti ai societatii civile din regiune, inclusiv ai unor initiative regionale non-guvernamentale care au inregistrat deja rezultate notabile, reprezentanti ai ministerelor de externe din statele regiunii si reprezentanti ai corpului diplomatic de la Bucuresti.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.