Consiliul Local rectifica bugetul

Consiliul Local rectifica bugetul

0 121

Astazi dupa-amiaza Consiliul Local Brasov se va intruni in sedinta ordinara, consilierii avand in mape 89 de proiecte de hotarare, cel mai important referindu-se la rectificarea bugetului municipiului.

Dupa cum afirma primarul George Scripcaru, rectificarea va fi una pozitiva, deoarece, „am facut economii in prima parte a anului si au rezultat fonduri importante carora le vom da o alta destinatie, cea mai importanta dintre acestea referindu-se la constituirea sumelor pentru demararea proiectului de reabilitare termica a blocurilor. Sper chiar ca intr-o luna sa inceapa lucrarile de executie la primele imobile”.
Oare sa-i fi venit si primarului nostru mintea la cap si sa se apuce si de altceva decat vesnicele asfaltari pe aceleasi artere principale? Sau poate se va gandi si la strazile din cartiere, cariate de gropi astupate ca vai de ele? Este drept, viceprimarul Gantz a conditionat aceste asfaltari de pozarea tuturor cablurilor aeriene in subteran, acest lucru spunandu-mi-l personal, fara sa stie ca sunt scrib pe la ziar. Insa cand l-am intrebat daca nu poate coordona si urgenta aceste lucrari, ca de aceea Primaria conduce activitatea din Brasov, si-a adus aminte ca este grabit, s-a suit in jeepul cu care venise si a plecat. Intamplator sau ca un semn de predestinare, in acele clipe a inceput sa ploua.
In privinta domeniilor de activitate de unde au rezultat respectivele economii, edilul a mentionat ca s-au redus cheltuielile cu o serie de investitii, deoarece s-au ieftinit materialele de constructii si forta de munca, ori nu a mai fost necesara alocarea unor sume foarte mari pentru realizarea unor lucrari, deoarece Guvernul s-a angajat sa faca acele investitii. De asemenea, s-au mai obtinut fonduri importante si din reducerea cheltuielilor cu iluminatul public.

Alte puncte importante de pe ordinea de zi a sedintei de astazi vizeaza aprobarea organigramelor unor institutii subordonate Primariei, stabilirea unor locuri pentru statiile de taxi, vanzarea unor terenuri ori spatii comerciale etc
Ca brasoveni, am dori sa stim mult mai multe despre lucrarile ce se vor porni prin oras, eventual – stiu ca multi brasoveni nu au acces la internet – printr-un panou in care sa se specifice totul despre ce si cum.
La fel s-ar putea, pe langa Primarie, in parcul Titulescu, pe care speram ca primarul nu il va distruge ca sa infiinteze parcarea subterana, sa se infiinteze un „zid” cam cum este cel de la Bucuresti, de la Universitate, pe care brasovenii sa-si poata scrie doleantele.
Sa speram ca vara aceasta va fi mai „linistita”, in ce priveste lucrarile prin Brasov, decat celelalte, dar totusi pline de realizari.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.