Consiliul Judetean Brasov premiat pentru conservarea monumentelor

Consiliul Judetean Brasov premiat pentru conservarea monumentelor

0 51

In cadrul Galei premiilor patrimoniului cultural ce a avut loc la Sinaia, Consiliul Judetean Brasov a primit o diploma de merit din partea Ministerului Culturii pentru actiunile initiate in vederea conservarii si promovarii turistice a vechii cetati a Brasovului.
Consiliul Judetean Brasov a fost singura administratie publica premiata, Gala fiind destinata in principal specialistilor din domeniul protejarii patrimoniului cultural national: arhitecti, restauratori si sefi de directii de cultura. Manifestarea este dedicata premierii celor mai interesante proiecte in domeniul conservarii monumentelor.
In ultima vreme, Brasovul a dus o ampla campanie de restaurare si valorificare, fiind redate circuitului turistic Bastionul Graft, Bastionului Cojocarilor, cel al Postavarilor, Turnul Pulberariei, Turnul Alb, cel Negru, Poarta Schei, Liceul Sportiv, Poarta Ecaterina si Bastionul Tesatorilor. Din acest motiv, forul judetean s-a aflat pe lista premiantilor alaturi de Muzeul Taranului Roman, Muzeul Bruckental din Sibiu si arhitectul Serban Cantacuzino, expert in conservarea monumentelor si presedinte fondator al Fundatiei Pro Patrimonio.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.