Consfătuirea profesorilor de religie ortodoxă din Harghita

Consfătuirea profesorilor de religie ortodoxă din Harghita

0 135

Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie” din Toplița, Harghita, a găzduit Consfătuirea cadrelor didactice pentru specializarea religie ortodoxă din județul Harghita.
La eveniment au participat
 Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, prof. conf. univ. dr. Vasile Timiș, inspector general pentru disciplina religie în cadrul Ministerului Educației Naționale, prof. Gârbea Petru, inspector general al județului Harghita, prof. Elena Mândru, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Harghita, cadre didactice și preoți.
Conf. univ. dr. Vasile Timiș a susținut o conferință care a vizat câteva aspecte care țin de domeniul didacticii religiei și de contextualizarea conținuturilor religioase în cadrul activităților catehetice. Partea metodică a ședinței a fost coordonată de inspector Elena Mândru, care a dorit să sublinieze importanța șinecesitatea parteneriatului Școală – Biserică.
Din partea Centrului Eparhial, pr. Panciu Laurențiu-Gabriel, inspector eparhial pentru Cateheză și activități cu tineretul, a prezentat raportul sinteză al activității catehetice din anul școlar 2017-2018 pe protopopiate, la nivel eparhial.
Cadrele didactice prezente au expus realitățile curente ale metodelor de predare, și au găsit împreună soluții pentru valorificarea calităților fiecărui elev în parte.

Consfătuirea profesorilor de religie ortodoxă din Harghita

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.