Congresul PSD, vazut din cealalta parte a clasei politice: „târg al puterii...

Congresul PSD, vazut din cealalta parte a clasei politice: „târg al puterii între inculpaţi”!

0 422

Social democratii si-au terminat Congresul si din cate se pare s-au cam apucat de treaba. Adica de reglarea raportului dintre prezent si trecut precum si partid, guvern si ministri, parlament si imediat vom vedea ce se intampla cu organizatiile judetene. S-a clarificat si cu fostii presedinti care nu prea se mai gasesc fix pe anumite functii, statutare de altfel, ei pot fi prezenti si neinvitati la evenimentele partidului, cu exceptia lui Mircea Geoana, „autosuspendat” din PSD.

Cum s-a vazut Congresul PSD dinspre opozitie
PNL condideră că delimitarea de comunism invocată de liderul PSD, Liviu Dragnea, este o scenetă pusă la cale de social-democraţi.
Comunismul este sursa şi temelia pe care a fost construit acest partid, consideră liberalii, care apreciază că recunoaşterea de către PSD a crimelor comunismului sau momentele de reculegere ţinute de complezenţă sunt doar noi forme de ipocrizie.
„Comunismul este sursa şi temelia pe care a fost construit PSD. Acest lucru poate fi negat acum de Liviu Dragnea, poate face obiectul unei scenete jucate chiar în sala plenarelor PCR, poate fi o încercare de mistificare a istoriei, dar nu poate fi ştearsă evidenţa faptului că fibra comunistă există şi iese la iveală în PSD în orice context favorabil abuzului şi încălcării valorilor democratice”, se arată în comunicatul PNL.
Potrivit sursei citate, gesturile de recunoştere a crimelor comunismului sau momentele de reculegere sunt doar o noua formă de ipocrizie.
„Nu se poate vorbi de PSD fără comunism atunci când liderul partidului şi-a anihilat toţi contracandidaţii aşa cum se întâmpla în cadrul PCR, fapt recunoscut inclusiv de Ion Iliescu„, mai susţin liberalii.PNL mai susţine că tot despre „reflexele comuniste este vorba şi atunci când PSD apără prin votul politic al majorităţii parlamentare acuzaţii de corupţie sau girează în fruntea partidului o persoană condamnată deja pentru fapte penale” sau atunci când PSD a blocat dreptul la vot, atât la alegerile prezidenţiale, cât şi la cele parţiale.
Prim vice-preşedintele executiv al PNL, Cătălin Predoiu, a afirmat, la o conferinţă de presă, că în mod inevitabil, după 15 ani în care s-a aflat la guvernare şi 10 în care a dat şi preşedintele României, PSD şi-a pus amprenta asupra societăţii româneşti.florentina-varga
„Astăzi, PSD şi-a făcut congres. S-au ridicat în picioare, să se reculeagă pentru victimele comunismului. Cinism şi ipocrizie. Diversiune şi sarcasm. Congresul PSD s-a dovedit a fi un simplu târg al puterii între inculpaţi, trimişi în judecată sau condamnaţi. Acest târg ne demonstrează că PSD continuă în politica românească modelul de feudalism politic pe care l-a introdus după 1989.
PSD nu se poate moderniza, aşa cum ne spune dl Dragnea, pentru că nu dispune de mentalitatea necesară modernizării. Modernizarea înseamnă trecerea în slujba agendei cetăţeanului. Cine din conducerea PSD poate oferi garanţii că acesta va trece în slujba agendei cetăţeanului?”, a spus Cătălin Predoiu.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.