Confederatiile sindicale ameninta cu greva

Confederatiile sindicale ameninta cu greva

0 129

Situatia de tensiune creste de la o zi la alta. Dupa o crestere imensa a preturilor, aproape nejustificat de mare, mai ales, la energia electrica, urmata de scumpirea alimentelor de baza, confederatiile sindicale si-au dat seama ca nu pot trece de aceasta iarna crunta. Inflatia ii scoate pe oameni in strada. Deoarece guvernul a acceptat sa creasca pensiile, s-a creat un precedent.


??????????? De data ceasta este randul confederatiilor sindicale sa-si ceara drepturile. Scanteia a pornit de la tratativele ce s-au purtat pentru stabilirea salariului minim pe economie. Oferta ptronatelor de 480 de lei nu- i-a impresionate deloc pe angajati care s-au decis sa nu cedeze si sa porneasca o greva de avertisment. Confederatiile vor purta negocieri cu Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale care, daca nu vor ajunge la un consens, vor fi urmate de greve de avertisment si greve generale. Cele cinici confederatii generale – Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”, Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania – Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si CSN Meridian – cer stabilirea unui salariu minim marit pentru anul 2008.


??????????? Vicepresedintele Blocului National Sindical, Ovidiu Jurca, a subliniat situatia critica in care se afla economia tarii noastre: „In Romania este pentru prima oara cand se poate ajunge la greva generala la nivel national. Niciodata nu a fost parcursa calea procedurala pana la acest pas definitiv. Acum se poate ajunge, din cauza faptului ca patronatele nu au facut o oferta asumata in ceea ce priveste salariul minim la nivel national pe 2008. Noi am inceput cu 700 de lei, am redus la 650 de lei, dar ei au venit doar cu pareri personale, de la 460 la 480 de lei, cu jumatate de gura, dar nu putem accepta mai putin de 540 de lei”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.