Conducerea IAR Ghimbav – data in judecata de actionarii sai

Conducerea IAR Ghimbav – data in judecata de actionarii sai

0 71

A fost cel de-al patrulea termen al acestui proces si se pare ca va fi si ultimul.
Si asta pentru ca instanta a anuntat miercuri ca o hotarare va fi pronuntata in scurt timp.
SIF Transilvania, care detine 4,57% din actiunile IAR Ghimbav a fost nemultumita de o hotarare a Adunarii Generale a Actionarilor IAR.
Prin aceasta, o parte din activele importante ale IAR, printre care si hala de montaj, erau cedate Eurocopter Romania pentru majorarea capitalului social.
Pe langa SIF si alti mici actionari ai IAR au contestat in instanta decizia de cedare a activelor.
Tribunalul a hotarat sa uneasca cele doua cauze in urma cu doua saptamani. Dosarul in care SIF Transilvania si micii actionari ai IAR Ghimbav au chemat in instanta conducerea societatii s-a judecat miercuri la Tribunalul Brasov.
La inceputul acestui an IAR Ghimbav si-a estimat pentru 2010 un profit de 424.000 de lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al companiei, publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Producatorul brasovean de elicoptere si-a estimat, pentru acest an, venituri de 45,3 milioane de lei si cheltuieli de aproximativ 44,7 milioane de lei.
Actionarul majoritar al IAR Ghimbav este Ministerul Economiei, cu o participatie de 64,89% din titluri, potrivit celor mai recente date disponibile, iar alti actionari detin 35,11% din titluri.
Daca cei 285 de angajati de la IAR Ghimbav care au intrat in somaj de la sfarsitul lunii iulie, vor beneficia 36 de plati compensatorii, cei 89 de la Constructii Aeronautice, ale caror preavize de concediere expira in aceasta saptamana, stau acasa doar cu maximum 15 luni de indemnizatie de somaj.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.