Condmag Brasov – profit de 66 la suta

Condmag Brasov – profit de 66 la suta

0 166

Societatea Condmag din Brasov este una dintre putinele companii carora criza econonomica le prieste. Cum este posibil acest lucru? Simplu! Atunci cand lucrezi in domeniul combustibililor de care omenirea inca are mare nevoie, este normal sa fii pe profit, si inca unul destul de gras!
Constructorul de magistrale de gaze Condmag Brasov (COMI), controlat de omul de afaceri Gheorghe Calburean prin intermediul Dafora Medias (DAFR), a continuat sa obtina profit si in trimestrul al treilea din acest an dupa ce in primul semestru si-a depasit bugetul pe tot anul in curs.
Castigul net din trimestrul al treilea al Condmag s-a cifrat la circa 3,7 mil. lei (0,9 mil. euro), astfel ca dupa primele noua luni compania estimeaza un profit net de 15 mil. lei (3,5 mil. euro), in crestere cu 66% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Veniturile constructorului de magistrale au inregistrat de asemenea o crestere semnificativa, de 82%, dupa primele trei trimestre acestea ajungand la 190 mil. lei (44,7 mil. euro).
„Apartenenta la grupul Dafora ne-a facilitat, incepand cu acest an, preturi mai mici la anumite achizitii, prin politica de achizitii abordata la nivelul grupului. Negocierea se face pe volume mai mari la nivelul Dafora decat individual, la fiecare companie, obtinandu-se astfel preturi mai mici, iar costurile intrarilor reducandu-se corespunzator”, a precizat Alexandru Tatar, directorul general al Condmag Brasov.
Dafora detine 43,6% din Condmag, in timp ce fondul olandez Van Herk are 10%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.