Concurs european pentru tineri

Concurs european pentru tineri

0 73


Parlamentul European si Fundatia pentru Premiul International Charlemagne din Aachen invita tinerii din toate statele membre sa participe la un concurs privind dezvoltarea si integrarea UE si aspecte legate de identitatea europeana.


„Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni” se acorda proiectelor care promoveaza intelegerea europeana si internationala, favorizeaza dezvoltarea unui sentiment comun de identitate europeana si de integrare, reprezinta modele pentru tinerii care traiesc in Europa si ofera exemple concrete de viata ale europenilor care traiesc in cadrul aceleiasi comunitati.


Proiectele pot fi axate pe organizarea de manifestari pentru tineri, schimburi de tineri sau proiecte internet care au o dimensiune europeana.


Termenul limita pentru inscriere este 8 februarie 2008. Formularele sunt disponibile pe site-urile web al Birourilor Nationale de Informare ale Parlamentului European.


?


Conditii de participare


Tinerii brasoveni care doresc sa participe la concurs trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 16 si 30 de ani. Participantii trebuie sa fie cetateni sau rezidenti ai unuia dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Participantii se pot inscrie individual sau colectiv. Proiectele pot fi prezentate in toate limbile oficiale ale Uniunii Europene. Proiectele prezentate in concurs trebuie sa fie deja elaborate si in curs de desfasurare. Toate dosarele trebuie sa contina urmatoarele informatii: numele si prenumele participantului sau al organizatiei (daca este cazul), cetațenia, data nașterii, adresa actuala, e-mail, numarul de telefon, site internet (daca este cazul), descrierea completa a proiectului, un rezumat (1 – 3 pagini) in franceza, engleza sau germana, daca proiectul este prezentat intr-o alta versiune lingvistica.


Participantii trebuie sa pastreze o copie a dosarului, acesta nefiind inapoiat de membrii juriului de selectie.


?


Premii


Premiul pentru cel mai bun proiect este in valoare de 5000 euro, premiul doi este in valoare de 3000 euro si premiul trei este in valoare de 2000 euro. Reprezentantii celor 27 de proiecte nationale selectionate vor fi invitati la ceremonia de decernare a premiilor, de la Aachen, la 29 aprilie 2008. Premiile acordate celor mai bune trei proiecte vor fi prezentate de Presedintele Parlamentului European si de catre reprezentantul Fundatiei pentru Premiul International Charlemagne din Aachen. Premiul cuprinde, de asemenea, o invitatie oferita celor trei laureati pentru a vizita Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg) in mai 2008.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.