Concurenta pentru sefia PNL

Concurenta pentru sefia PNL

0 174

Batalia pentru conducerea PNL incepe sa fie vizibila. Se fac evaluari, echeme si diferite teste asupra viitorilor inlocuitori a lui Tariceanu.
Congresul PNL este programat pe 21 martie, iar in cursa pentru sefia partidului s-au inscris pana acum actualul lider liberal, Calin Popescu Tariceanu, si doi dintre vicepresedintii PNL, Ludovic Orban si Crin Antonescu.
Invitat, in urma cu o saptamana, la emisiunea „Discutia de luni” difuzata de Hotnews.ro si RFI, Ludovic Orban a afirmat ca „Ar prefera sa candideze in tandem cu Crin Antonescu”. In aceasta formula, unul dintre cei doi ar fi ocupat functia de presedinte PNL, iar celalalt de presedinte executiv. Varianta propusa de Orban nu este prevazut in Statut. De atfel Crin Antonescu a tinut sa-si cotrazica foarte repede colegulspunand ca nu intentioneaza sa candideze in tandem cu Ludovic Orban, ci doar separat. „Nu candidez in tandem cu Orban. Daca voiam tandem, alegeam o persoana de alt sex” a declarat Crin Antonescu.
Pe de alta parte vicepresedintele PNL Ludovic Orban a admis, cu cateva zile in urma, la scoala de iarna a studentilor liberali de la Predeal, ca este posibil ca el sau Crin Antonescu sa se retraga din cursa pentru presedintia PNL pentru a il sustine pe celalalt.
Intrte timp au aparut, dintre „greii partidului” si primele declaratii de sustinere. Astfel Norica Nicolai, vicepresedinte PNL, a anuntat deja ca il sustine pe Crin Antonescu in aceasta cursa.
Pana cand se va hotara soarta lui Tariceanu, la Congresul extraordinar din 21 martie, om mai asista la multe declaratii si jocuri de culise. Un lucru este sigur – o schimbare de garda la PNL este greu de presupus fara ca cel care va prelua stafeta de la Tariceanu sa nu fie sustinut de Patriciu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.