Concluzii amare: sezonul estival a fost sabotat din nou de guvernanti (II)...

Concluzii amare: sezonul estival a fost sabotat din nou de guvernanti (II)

0 96

Nemultumirile membrilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc si Asociatiile Patronale de pe Litoral membre ale FPTR continua si cu alte aspecte legate de transport, fie el feroviar sau aerian.
Asadar, nu exista curse aeriene regulate spre Litoral. Drumul de la Bucuresti pana la Neptun dureaza 6-7 ore in timp ce de la Bucuresti la Nisipurile de Aur in Bulgaria se poate ajunge in 4 ore chiar daca este mai lung cu cativa zeci de kilometri. La ora actuala, dureaza mai putin sa ajungi cu un avion charter in Turcia, Grecia,Malta, Tunisia sau Egipt decat pe litoralul romanesc.
Controlul structurilor de cazare si de alimentatie publica se face numai pe perioada verii si doar atunci cand exista reclamatii avand de cele mai multe ori un caracter de razbunare.
Calitatea serviciilor, in special cele alimentatie de publica, lasa de dorit dar nu se realizeaza nimic concret pentru imbunatatirea acestora.
Forta de munca este insuficienta si nu exista programe de pregatire si legislatie specifica activitatii sezoniere. Sunt angajati doar tineri fara o pregatire prealabila pe ideea de „project base”, adica atat cat este nevoie si cat timp e soare afara care sa incalzeasca terasele ridicate si amenjate adhoc, de cele mai multe ori fara autorizatiile necesare.
Eforturile hotelierilor de promovare a litoralului nu sunt sustinute la nivel national de Guvern. Nu exista o politica unitara de promovare turistica a Romaniei si a litoralului in special;.
De 15 ani persista aceasta situatie chiar daca cei care s-au aflat la guvernare,indiferent de culoare politica, au considerat turismul o prioritate nationala. Dar guvernantii nostri isi aduc aminte de turism doar atunci cand merg in concediu sau in timpul campaniilor electorale, iar turistii care ajung pe litoral romanesc raman doar cu speranta ca la anul poate va fi mai bine.
FPTR atrage atentia ca este doilea sezon estival de cand Romania a intrat in Uniunea Europeana, iar cei aflati la guvernare, il saboteaza sistematic.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.