Concert simfonic la Filarmonica

Concert simfonic la Filarmonica

0 77

Filarmonica Brasov organizeaza joi, 14 februarie, cu ocazia Zilei Indragostitilor, un concert extraordinar care va avea loc la Complexul Militar din Brasov, incepand cu orele 19.00. Concertul va fi sustinut de solistul Horia Vacarescu, sub bagheta dirijorului Iulian Rusu.


Din program:?


Sibelius – Concert vioara


Rogalski – 3 Dansuri


Ravel – Bolero


?


O cariera internationala


Horia Vacarescu a inceput studiul viorii la varsta de trei ani si jumatate cu profesorul Beno Schwartzman. Ulterior, a studiat cu violonistul Paul Ratz, pana la termiarea studiilor muzicale la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti (2001). A urmat cursuri de vara si de maiestrie cu profesorii Alexander Arenkow, Wolfgang Marschner, Sherban Lupu, Stefan Gheorghiu, Jenny Abel, Wolfgang Kolhaussen si George Manoliu. La sase ani a avut prima aparitie in public, iar la 15 ani a debutat ca solist, cu concertul nr. 2 de Wieniawski, sub bagheta maestrului Ilarion Ionescu-Galati. Drept urmare, Horia Vacarescu a devenit un invitat in mod regulat al filarmonicilor din Romania, punand in scena partituri de maxima dificultate, precum: Paganini, Ernst, Brahms, Ceaikovski, Mendelssohn etc. In august 2005, acesta si-a facut debutul londonez la Saint Martin-in-the-Fields, alaturi de pianistul Geoffrey Pratley, urmat de aparitii pe scene, precum Purcell Room, St. John’s Smith Square si altele.
Premiat al mai multor competitii nationale si internationale, Horia Vacarescu a cantat pe multe scene internationale, in diverse ocazii, concerte sau festivaluri, ca: Nuova Musica Consonante, Izvorani Festival, Tenby Arts Festival (U.K.), Fimu Festival (Franta) – solist si lider al orchestrei de camera Jeunesses Musicales, Verbier Festival (Elvetia).


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.