Concert in Biserica Neagra in ultima zi din 2009

Concert in Biserica Neagra in ultima zi din 2009

0 56

Biserica Neagra va rasuna de acorduri la cumpana dintre ani. Aici, va avea loc, in ultima zi din an, un concert extraordinar dedicat anului jubiliar „Brasov, 775 de ani de la atestare (1235 – 2010)”. Concertul va avea chiar pe 31 decembrie, de la ora 12.00.
Parohia Evanghelica Brasov va invita la deja traditionalul concert „La cumpana dintre ani” ce va avea loc joi, iar brasovenii si turistii se vor putea delecta in cadrul acestui eveniment muzical care are ca scop strangerea de fonduri pentru restaurarea orgilor din zona Brasovului.
Acest tip de concerte se organizeaza din 1999, fiind deja o traditie ca la cumpana dintre ani, Biserica Neagra sa se imbrace in straie de sarbatoare.
Vor fi interpretate lucrari pentru orga, vioara, trombon si cor ale compozitorilor: R. Schumann, F. Chopin, J.S. Bach. Martin Schneider si G.F.Händel, de catre Andreas Philippi (trombon), Valentin Jeinov (vioara), Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre, dar si Eckart si Steffen Schlandt (orga).
In anul 2010, Brasovul va sarbatori 775 de ani de la atestarea documentara a catalogului Ninivenses, anul 1235.
„Biserica Neagra are in inventarul ei o carte de cantari de psalmi din secolul al XIV-lea, atestand astfel ca muzica a fost dintotdeauna prezenta in Brasov”, a spus Steffen Schlandt.
Pana in acest moment instrumentele istorice din Biserica Neagra, Feldioara, Rasnov, Ticusu Vechi au beneficiat de sprijin. financiar.
Astfel, cei care doresc sa asculte acest concert, trebuie sa scoata din buzunar zece lei, iar elevii, studentii si pensionarii cinci lei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.