Concert de blues american la Brasov

Concert de blues american la Brasov

0 119

Formatia americana Eli Yamin Blues Band va sustine joi, de la ora 19,00, la Centrul Cultural „Reduta”, un concert de blues, intr-un turneu organizat de Centrul Cultural American.
Concertul face parte din programul „The Rhythm Road: American Music Abroad” promovat de Jazz Lincoln Center si sustinut de catre Biroul pentru Educatie si Cultura al Departamentului de Stat al S.U.A.
Eli Yamin Blues Band este una din cele zece formatii selectate drept ambasadori ai muzicii americane, ce calatoresc si concerteaza in intreaga lume in cadrul acestui program.
Diferitele stari ale blues-ului include in grupul audientei sale persoane de toate varstele care sunt unite de aceasta pasiune pentru arta muzicala primara americana, adica blues-ul. Formatia doreste sa explore toata gama de valori si puterea acestui gen muzical – de la cele spirituale la cele clasice, de la bepop la folk.
In anii 2004 – 2005, cvartetul a sustinut peste 50 de concerte in zona metropolitana New York. Incepand cu 2006, formatia a inceput sa sustina o serie de concerte pentru copiii cu dizabilitati.
Eli Yamin este directorul artistic al Programului de Drama Jazz si director al Academiei de Jazz din Centrul Lincoln. De asemenea, pe langa activitatile administrative, Eli ramane un foarte bune pianist, compozitor, profesor. Impreuna cu formatia pe care o conduce, acesta a concertat in mai multe colturi de pe glob: Statele Unite, India, China, India, Mali, Japonia si in toata Europa.
Ca profesor de jazz, Eli a predat liderilor de afaceri, elevilor de gimnaziu, profesorilor de muzica si profesorilor de colegii. Este, de asemenea, consultant al organizatiei „The Rythm Road: American Music Abroad” din cadrul departamentului de stat al Statelor Unite.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.