Concert coral la Reduta

Concert coral la Reduta

0 91

Sambata, 23 august, orele 18.00, in Sala Reduta va avea loc concertul coral comun sustinut de Corul mixt de camera „Le SCHERZO” – Franta (dirijor: Henriette Adler , pianist: Chrystelle Saby) si Corul mixt de camera „CONCENTUS” al Centrului Cultural „Reduta” (dirijor: prof. Marius Modiga), in cadrul unui schimb cultural international.

Corul Concentus sau „placerea de a canta impreuna”
Insusi latinescul CONCENTUS care semnifica „Placerea de a canta impreuna” a facut ca in toamna anului 1997 sa ia fiinta Corul mixt de camera „CONCENTUS”, alcatuit din tineri de diferite profesiuni, uniti de pasiunea pentru muzica si cantul coral, sub conducerea inimosilor profesori Marius Modiga si Radu Noaghiu, absolventi ai Facultatii de muzica din Brasov.
Repertoriul corului este variat si include lucrari „a capella” si cu acompaniament, laice si religioase (incepand de la madrigale renascentiste si muzica bizantina si pana la muzica moderna), dar si piese inspirate din folclor.
Corul a debutat cu un concert de colinde romanesti si straine, in cadrul Festivalului de muzica sacra din Brasov – decembrie 1997, sustinand mai apoi, numeroase concerte pe scenele romanesti si internationale.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.