Concert aniversar la Biserica Neagra

Concert aniversar la Biserica Neagra

0 58

La acest sfarsit de saptamana, brasovenii sunt invitati la Biserica Neagra la un concert aniversar. Duminica, 22 iunie, incepand cu orele 17.00, Corul Bach va sustine la Biserica Neagra un spectacol special, ocazionat de implinirea a 75 de ani de la infiintarea corului. Corul Bach va prezenta oratoriul „Creatiunea” de Joseph Haydn, capodopera in trei parti, care a fost cantata pentru prima data la Brasov, la doar cativa ani de la premiera de la Viena, de la inceputului secolului XIX. Concertul va fi sustinut de solistii Gabriel, Eva – Bianca Manoleanu, Uriel – Pataki Adorjan, Raphael, Adam – Valentin Marele. Conducerea muzicala : Steffen Schlandt.
Corul Bach a fost infiintat in anul 1933 de catre maestrul VICTOR BICKERICH, membrii sai fiind recrutati din randul elevilor gimnaziului „Johannes Honterus” si din membrii reuniunii de cantari „Kronstaedter Maennergesangsverein”.
Incepand cu anul 2004 Steffen Schlandt, actualul dirijor al Corului Bach, conduce si corul de tineret. Cantaretii au alcatuit impreuna un repertoriu ce cuprinde intonari pentru 4 pana la 8 voci din perioada Evului Mediu pana la modernism. Cei aproximativ 20 de membri fac parte din 6 confesiuni si vorbesc trei limbi materne.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.