Concediu prelungit pentru tractoristi

Concediu prelungit pentru tractoristi

0 231

Dupa ce, cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, angajatii de la Tractorul au avut un concediu cam lung, cand s-au intors la serviciu pe 15 ianuarie, au aflat ca vor mai sta acasa pana la 1 februarie. Cauza? Pe de o parte, lipsa comenzilor la acest inceput de an. Pe de alta parte, nici pentru plata consumului de energie electrica si gaz metan nu sunt bani. Asa ca, inca doua saptamani in concediu legal, platit integral, sau in somaj tehnic, platit cu 75%, fiecare angajat putand opta pentru una din variante.


Liderul sindical de la Tractorul, Gheorghe Apostu, a mentionat ca, din cei 1.900 de angajati, in aceasta perioada vor lucra totusi 800 de persoane la sectiile montaj general, montaj motoare si prelucrari piese de schimb, dupa care vor intra, la randu-le, in concediu.


?

In 26 ianuarie urmeaza sa aiba loc o noua intalnire intre sindicatele de la Tractorul, Rulmentul si Nitramonia Fagaras si reprezentanti ai AVAS, ai ministerelor Economiei si Comertului, Agriculturii, Muncii, Finantelor pentru a gasi solutii astfel incat cele trei mari societati sa reziste pana la privatizare. De asemenea, se va discuta si pe marginea actului normativ care va inlocui de la 1 februarie Ordonanta 8. Sindicalistii acuza existenta unor diferente nejustificate intre muncitorii care au fost disponibilizati in baza ordonantei si cei care vor fi concediati in baza noului act normativ.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.