Concedieri in invatamantul brasovean

Concedieri in invatamantul brasovean

0 92

Incepand cu data de 1 septembrie 2010 sute de angajati din invatamant au ramas fara locuri de munca.
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a anuntat ca va da in judecata inspectoratele scolare, acuzand ca ar fi desfiintat posturi fara respectarea legii.
De cealalta parte, Ministerul Educatiei afirma ca a actionat in acest mod pentru a face economii la buget in cadrul celor 42 de Case ale Corpului Didactic desfiintand cateva sute de posturi de administratori, fochisti, secretare, soferi, paznici sau documentaristi, relateaza Mediafax.
De asemenea si personalul din universitati esti vizat cu reducerea posturilor, in invatamantul superior urmand a fi desfiintate aproximativ 400 de posturi ale personalului auxiliar.
La Brasov, 428 de persoane angajate in sistemul de invatamant raman, de la 1 septembrie, fara locuri de munca.
Din cei aproximativ 8.600 de angajati ai unitatilor scolare din municipiul Brasov, 428 de inspectori, profesori suplinitori sau personal auxiliar nu se vor mai regasi in unitati in anul scolar 2010-2011.
Dintre persoanele care raman fara locuri de munca, 420 sunt profesori suplinitori, ale caror contracte se incheie la data de 31 august, dar si personal auxiliar: laboranti, tehnicieni sau femei de serviciu, care au primit avize de instiintare ca nu vor mai lucra. „Reducerea de personal se datoreaza scaderii populatiei scolare si a comasarii scolilor. In doi ani, aproape 2.000 de cadre didactice suplinitoare si personal auxiliar nu se vor mai gasi ca angajati in sistemul de educatie”, a declarat Dorel Agache, inspector general al ISJ Brasov.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.