COMUNICAT

COMUNICAT

0 123


????????? In data de 18 octombrie 2007 a avut loc Forumul „Dimensiuni Social Economice ale Integrarii Europene”, organizat de Partidul Socialist Roman in colaborare cu Fundatia Euroconcept, urmat de un cocktail oferit cu prilejul aniversarii a 15 ani de la reinfiintarea Partidului Socialist Roman. La lucrarile Forumului a participat, ca invitat, domnul Ion Iliescu, Presedinte de Onoare al Partidului Social Democrat.


????????? Referitor la discursul domnului Ion Iliescu cu prilejul Forumului avand ca tema de dezbatere integrarea europeana a Romaniei, suntem in masura sa dezmintim afirmatiile preluate in presa, conform carora domnul Ion Iliescu ar fi atacat conducerea actuala a PSD. Afirmatiile preluate au fost desprinse din contextul dezbaterii, care a abordat situatia stangii in Uniunea Europeana.


????????? Domnul Ion Iliescu, fondator al Partidului Social Democrat si factor coagulant al electoratului PSD, nu poate fi acuzat ca doreste distrugerea structurii politice pe care a creat-o, prin afirmatii desprinse din context, tendentios-fortate. Este o pozitie lipsita de eleganta a liderilor PSD, lezati de interventia referitoare la calitatea mesajelor de stanga si a purtatorilor acestora. In calitate de organizatori ai evenimentului, consideram nejustificate acuzele aduse domnului Ion Iliescu de catre conducerea PSD.


????????? Reamintim liderilor PSD ca au fost invitatii Partidului Socialist Roman la Congresul Extraordinar al partidului din 21 aprilie 2007, Palatul Parlamentului. In aparenta, relansarea PSR, ca forta autentica de stanga, a fost ignorata. Dar nu se poate trece cu vederea reorientarea subita catre socialism a Partidului Social Democrat, culoarea rosie adoptata de PSD in campania de imagine care a urmat Congresului de relansare a Partidului Socialist Roman ?ca forta de stanga autentica.


????????? Dupa 17 ani de tranzitie catre nicaieri, stanga celor multi, reprezentata de romanii simpli, umiliti, ingenuncheati si dezorientati, trebuie sa isi gaseasca exprimarea politica intr-o noua structura autentic de stanga.


???????? In contextul in care in Romania protectia sociala practic nu mai exista,


???????? In conditiile in care statul s-a transformat intr-un vataf generator de parghii prin care economia Romaniei este jefuita programat,


???????? Pe fondul neincrederii ingrijoratoare a electoratului roman in partidele politice,


Partidul Socialist Roman a lansat joi, 18 octombrie 2007, un apel catre fortele de stanga pentru crearea unei aliante electorale, contrapondere la actuala oferta electorala. Romanii au dreptul la o viata decenta, la un climat social, politic si juridic sigur si echitabil. Nu mai este vorba de idealuri politice sau structuri artificial create, ci de supravietuire.


?


Biroul de presa al Partidului Socialist Roman


20.10.2007

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.