Complexul Cancescu si simplii cetateni

Complexul Cancescu si simplii cetateni

0 193

Trei consilieri judeteni PD-L, in frunte cu fostul subprefect Danu, s-au comportat joi precum simplii cetateni. N-au coborat, insa, asa de jos pe scara sociala chiar degeaba. Oamenii – Danu, Marcu si Trifan – au inregistrat la secretariatul Consiliului Judetean o interpelare scrisa prin care cer conducerii CJ sa le prezinte documente care dovedesc cheltuirea a 4 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile. Pe care seful judetului pretinde ca i-a folosit pentru reabilitarea zidurilor fostei Cetati Medievale a Brasovului, dar despre care consilierii cu pricina au suspiciuni ca s-au intors in buna masura in buzunarele lui Aristotel Cancescu, dupa ce au trecut prin contabilitatea firmelor pe care le agreeaza pentru executia lucrarilor.
Cetatenii interpelanti s-au retrogradat singuri la postura de simpli cetateni, pentru ca din cea de consilieri nu au reusit pana acum sa obtina din partea conducerii CJ documentele care atesta cheltuirea banilor. In felul acesta, solicitantii silesc conducerea judetului sa se conformeze obligatiei de a se conforma solicitarii in termen de 30 de zile de la inregistrarea cererii.
Cele doua firme banuite a fi sifonul prin care s-au scurs fondurile europene – Ramb Sistem si G.I.D. – sunt detinute de apropiati ai lui Cancescu si si-au reinstalat de curand schelele pe turnul medieval de pe Aleea de sub Tampa.
Se pare ca si DNA-ul se intereseaza in ultima vreme de felul in care a fost tencuita in zidurile medievala colosala suma obtinuta din fonduri europene.
Nici cu cladirea recent inauguratului Muzeu de civilizatie urbana din Piata Sfatului lucrurile nu sunt tocmai limpezi. Dupa ce lucrarile de amenajare a cladirii ce adapostea candva vechea farmacie a Brasovului au trenat ani intregi, situatia juridica a imobilului se arata acum mai degradata decat era cea fizica inainte de inceperea lucrarilor. Cladirea era in litigiu in momentul cand CJ-decidea sa aloce sume enorme refacerii ei; dupa ce a fost finalizata, a aparut si fostul proprietar, care pretinde, pare-se, nu mai putin de 1 milion de euro. Suma pe care CJ n-o avea nici in vremuri de bunastare.
Nici ca se putea afront mai mare pentru Aristotel Cancescu. Dupa ce i-a jucat pe degete atatea mandate pe ditai consilierii judeteni, sa-l ia la intrebari trei simpli cetateni curiosi?

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.