Complex rezidential de lux la Rulmentul Brasov

Complex rezidential de lux la Rulmentul Brasov

0 103

Se pare ca investitorii in imobiliare au gasit un nou „El Dorado” al constructiilor. Pe locul fostei fabrici Rulmentul se va construi un complex rezidential si se vor produce panouri solare. In acest moment situatia este confuza, lumea impartindu-se in doua tabere: fostii angajati asteapta sa se reintoarca la uzina, in timp ce brasovenii se bucura ca pe platforma industriala lasata in paragina se vor face magazine.
Purtatorul de cuvant al companiei Tampa Resort, cumparatorul Rulmentul SA, Dragos Neculai, a prezentat zilele trecute proiectele de viitor pentru aceasta zona. Astfel, fosta uzina de rulmenti din Brasov se va transforma intr-un complex imobiliar, care va cuprinde mai multe pensiuni si hoteluri de lux. Costurile la care se cifreaza constructia noului complex rezidential de pe platforma uzinei sunt de aproximativ 600 milioane de euro.
O veste buna este insa faptul ca reprezentantii firmei care a cumparat uzina au declarat ca vor continua si productia de rulmenti, dar probabil nu pe platforma fostei uzine. De asemenea, in planurile companiei este inclusa si infiintarea unei fabrici care va produce panouri solare. ,,Vom incerca sa facem fabrica pe platforma uzinei, dar daca acest lucru nu este posibil, o vom face la periferia orasului sau in zona metropolitana. Cei care vor lucra aici vor fi o parte din angajatii de la Rulmentul“, a precizat Dragos Neculai. In urma acestui proiect, aproximativ 500 de muncitori specializati in productia de rulmenti isi vor recapata locurile de munca.
„Rulmentul isi poate relua activitatea. Inca mai suntem in stare sa producem rulmenti pentru export. Masinile noastre sunt inca functionale, am lucrat cu ele pana anul trecut“, a declarat fostul lider de sindicat la Rulmentul SA, Gabriel Dachim.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.