Companii preferate de studentii romani

Companii preferate de studentii romani

0 77

Toti studentii din Romania par sa vrea sa lucreze intr-n singur loc: la banca. Asa arata un studiu realizat pe un esantion reprezentativ al tinerilor absolventi de studii superioare din Romania, respectiv, institutul german de cercetare Trendence.
In ultimii doi ani, companiile care au scazut mult in topul preferintelor tinerilor sunt cele auto.
„Principala atractie a tinerilor este viziunea pe care astfel de companii o au vizavi de pepiniera pe care o formeaza. Ele ofera o paleta mare de oportunitati pentru categoriile de entry level, si-au creat brandul de angajator prin participari frecvente la targuri de joburi si au format ideea de companie care ia tinerii de cand au terminat facultatea si pe care ii tin pana isi formeaza o cariera”, sustine Alexandra Urseanu, business development manager in cadrul companiei de consultanta in resurse umane Hart Human Resource Consulting, citata de Ziarul Financiar.
Fara indoiala, bancile sunt printre cei mai populari angajatori din Romania, spre deosebire de alte tari europene, unde, de regula, in topul clasamentului angajatorilor preferati se numara angajatorii din audit si consultanta Big 4 (PricewaterhouseCoopers, KPMG, Deloitte si Ernst&Young) sau companiile din IT (Apple si Microsoft).
Mai bine de jumatate din studentii romani (58,3%) considera ca ceea ce invata la facultate le este folositor pentru cerintele de pe piata muncii, desi directorii de resurse umane se plang adesea ca trebuie sa-i implice pe tineri in programe de training imediat dupa angajare, pentru ca lipsa experientei practice ii face sa nu se poata descurca la sarcinile elementare de la locul de munca.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.