Companii preferate de studentii romani: ING, BMW, Microsoft, Google

Companii preferate de studentii romani: ING, BMW, Microsoft, Google

0 159

Studentii din Romania au scopuri bine stabilite atunci cand vine vorba de companiile preferate, considerate ca fiind ideale pentru un job stabil, bine platit, intr-o firma cu renume.
Asadar, in topul preferintelor acestora intra urmatoarele companii importante de pe piata fortei de munca din Romania, care si-au castigat popularitate si incredere datorita profesionalismului si calitatii produselor lansate pe piata.
Grupul bancar ING, producatorul auto BMW si Microsoft se numara printre angajatorii preferati de studentii romani in acest an, potrivit celui mai recent studiu realizat de institutul german de cercetare Trendence, la care au participat, pentru prima oara in sapte ani, si studenti romani.
Sondajul a fost realizat pe un esantion de 196.000 de studenti din 779 de universitati prezente in 22 de tari, iar raspunsurile celor chestionati au fost clasificate in functie de domeniul studiat in facultate, afaceri sau inginerie.
Institutul german a realizat doua clasamente, unul al angajatorilor preferati de studentii de la facultatile de afaceri si unul de studentii de la facultatile de inginerie. Pe primul loc in topul preferintelor studentilor de la facultatile economice se afla ING, BMW si Banca Centrala Europeana (BCE), in timp ce studentii cu profil tehnic si-ar dori sa lucreze la Microsoft, Google sau IBM, dupa cum informeaza site-ul Profesiionline.ro.
„Bancile sunt inca printre cei mai cunoscuti angajatori din Romania, spre deosebire de alte tari europene, iar studentii romani par sa fie mai putin influentati de criza economica decat ceilalti studenti din Europa”, sustine Oliver Viel, director al departamentului Customer Relations in cadrul Institutului Trendence, citat de aceeasi sursa.
Acest fapt arata ca pentru romani companiile multinationale sunt mult mai importante decat cele nationale, iar diferentele salariale, evident, sunt cele care dicteaza preferintele.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.