Comisie pentru interceptarile telefonice ilegale

Comisie pentru interceptarile telefonice ilegale

0 197

Ne-am obisnuit deja ca pentru orice chestiuta sa fie infiintata cate o comisie parlamentara. Nu de alta, dar sa nu zicem ca alesii nostri nu muncesc.


Mai nou, PSD vine cu propunerea infiintarii unei comisii parlamentare de ancheta pentru ca exista suspiciunea ca s-au facut interceptari telefonice ilegale. Presedintele Mircea Geoana sustine ca exista suspiciunea de ascultare a telefonelor in afara legii de catre mai multe institutii ale statului. „Domnul Saftoiu a deschis acest subiect, inclusiv la audierile de marti. Exista suspiciuni fundamentate ca la nivelul Ministerului Justitiei, DNA si DIICOT au existat incercari sau realitati de interceptari in afara legii de convorbiri telefonice“, a declarat Geoana. „De saptamina viitoare, comisiile de specialitate din Parlament trebuie sa cheme ministri si sefi de departamente si de servicii de informatii la audieri pe aceste subiecte. Inclusiv la Interne trebuie facut un control pentru ca sunt unitati mobile de interceptare la Ministerul de Interne si exista suspiciuni ca exista interceptari si ca sunt interceptari fara mandat de la judecator“, a spus Geoana.


Iar daca vor fi gasite elemente suplimentare de neclaritate va trebui sa se formeze o comisie speciala in acest sens, „pentru ca orice element constatat care ar conduce la incalcarea drepturilor omului va reprezenta pentru noi unul din cele mai grave capete de acuzare la adresa celor care conduc aceste institutii si a celor care le coordoneaza”, sustine Geoana.


?


La aceasta idee a achiesat imediat si PRM-ul.


„Noi am analizat cu multa atentie si surprindere ce a spus acest diletant, Claudiu Elvis Saftoiu. Nu-mi venea sa cred ca un individ poate sa fie atat de idiot. Este primul porumbel iesit pe gura unei ciori”, a declarat liderul C. V. Tudor, precizand ca PRM va depune, marti, la Biroul Permanent al Senatului solicitarea privind constituirea unei comisii de ancheta. In opinia liderului PRM, scandalul legat de interceptarile telefonice se anunta mai mare decat cel al „biletelelor”.


„Saftoiu a spus la Comisia pentru suspendarea presedintelui ca SIE face interceptari telefonice legale cu avizul procurorilor. Nu procurorii, ci judecatorii dau mandat, iar SIE nu are competente pe spatiul Romaniei”, a spus Vadim.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.