Comisia Europeana le face mastertreaba guvernantilor

Comisia Europeana le face mastertreaba guvernantilor

0 552
Peste 600 de brasoveni au semnat deja petitia lansata on-line de senatorul Nicolae Vlad Popa. Cel care l-a atacat recent pe premierul Ponta pentru ignorarea crasa a intereselor Brasovului, dupa ce Masterplanul Transportului nu a inclus doua obiective importante pentru noi: aeroportul de la Ghimbav si intermodalul de cale ferata de la Feldioara. Unde mai pui ca Guvernul o scalda a suta oara cu autostrada Comarnic-Brasov, pe care ba o face, dar ii iese exorbitant de scumpa, ba nici n-o incepe din pricina exproprierilor pe care trebuie sa le faca inainte de a incepe lucrarile.
Ignorarea Brasovului pe hartia Masterplanului este doar reflexul de celuloza al dispretului, daca nu chiar al urii cu care premierul trateaza Brasovul. Este clar ca foarte multa vreme ca, pe fondul slabului impact pe care PSD il are printre votantii brasoveni, orasul nu ii sta deloc la inima lui  Victor Ponta.
Care ar fi vrut cetateni mai adulaci in vizitele lui sub Tampa sau macar niste scoruri electorale mai acatarii la toate alegerile locale din ultimii ani. Este evident, insa, ca Brasovul nu e pesedist, asa cum i-ar placea lui Ponta sa-l declare. N-ar fi o mare nenorocire, daca Guvernul nu ar fi condus de un individ excesiv de razbunator si ofticat cum este Victor Ponta, venerat la Gorj si alte localitati unde a reusit sa-i prosteasca pe alegatori cu discursurile gaunoase si glumitele de oltean reciclat.
Perdantul asta de la prezidentiale s-a racorit cu elaborarea Masterplanului, de unde ne-a exclus pe sest, in timp ce declarativ pozeaza in sustinator al proiectelor vitale pentru oras. Dar nu doar Brasovul a descoperit proasta intocmire a documentului care are pretentia sa reglementeze soarta transporturilor in Romanika viitorilor ani. Chiar Comisia Europeana a gasit de cuviinta sa constate ca documentul este prost si, cu siguranta, nu pentru singurul motiv ca prioritatea numarul unu este autostrada Bacau-Pascani.
Unde are de rasplatit, probabil, obedienta la vot a moldovenilor sau mofturile unui baron local, cum este cazul Mehedintiului controlat de catre vicepremierul Dragnea, caruia i-a prins in proiect autostrada prin Alexandria.
Noroc cu avizul negativ dat Masterplanului de catre Comisia Europeana, singura sansa ca maharii de la Bucuresti sa modifice documentul si sa includa zonele excluse de bunul plac al guvernantilor. Printre care se numara si fostul ministru Nita, la fel de bucuros ca si Ponta sa vada Brasovul pe care nu-l controleaza lasat pe dinafara calculelor guvernamentale.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.