Comentarii liberale la ultima desemnare

Comentarii liberale la ultima desemnare

0 48

Crin Antonescu, prezidentiabil si sef liberal, afirma:
„Negoita este omul de paie al lui Basescu. Este un politruc al PD-L”.
Dupa care continua: „Noi am fost destul de politicosi, am discutat si cu domnul Croitoru, desi nu aveam subiect. Cred ca cu domnul Negoita nici nu vom mai discuta. Aceasta desemnare pe care presedintele a facut-o astazi (ieri, n.a.) este semnul clar al refuzului sau de a lua contact cu realitatea, de a admite ca in Romania este si altcineva decat PD, ca in Romania exista si altcineva decat Traian Basescu”.
Presedintele Traian Basescu l-a desemnat ieri pe Liviu Negoita, primarul Sectorului 3, pentru functia de prim-ministru. Seful statului a respins din nou varianta propusa de PNL si PSD, Klaus Johannis, dar a declarat ca propune un alt primar extrem de popular in randurile celor pe care i-a condus. Liviu Negoita a facut parte in ultimele doua saptamani din staff-ul de campanie al lui Basescu.
In continuare, Crin Antonescu precizeaza: “Dupa parerea mea, Parlamentul nu are niciun motiv sa se mai reuneasca, pentru ca PNL nu participa la circul politic al lui Traian Basescu si ca nu va merge la nicio intalnire pe tema formarii Guvernului Negoita.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat aseara, la Buzau: “Pe tema formarii guvernului nu ma voi duce la nicio intalnire. Noi ne-am formalizat la toate intalnirile si la toate consultarile, dar de aceasta data, ceea ce inseamna sfidarea totala a presedintelui, cred ca participam la o farsa care nu e de demnitatea noastra sa fim prezenti. Presedintele ne-a spus inca o data ca ignora o majoritate formata in Parlament, ca ignora institutiile politice. Ei sunt intrati intr-un monolog absurd cu spatele la Parlament si la cetateni”, a declarat Crin Antonescu.
„Presedintele isi bate joc de romani. De astfel de glume mie nu-mi mai arde. Nu ne-a spus nici un argument impotriva lui Johannis”, a mai spus liberalul.

In context, trebuie amintit ca, la ora 17,00, ieri, au inceput consultarile pentru formarea unui guvern, consultari la care premierul desemnat Liviu Negoita a invitat toate partidele parlamentare. La invitatia lui Negoita au raspuns doar grupul minoritatilor nationale, grupul nou format al independentilor si PD-L.
De neinteles, absurd si, se pare, ilegal, este acest grup al independentilor, care nu au intrat in Parlament ca independenti, ci apartinand anumitor partide. Numai partidele pot forma un grup parlamentar, asa ca aceasta noua facatura basesciana este si ea scoasa de la gunoiul portocaliu, plin de viermi, mucegaiuri si noroi. Cine frunzareste poezii stie pe cine am parafrazat, fara a adauga ca din acestea se pot isca frumuseti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.