Comemorarea Revoluției din mai, planificată de preș. Iohannes în „Duminica orbului”, boicotată...

Comemorarea Revoluției din mai, planificată de preș. Iohannes în „Duminica orbului”, boicotată de invitați!

0 201

Fiul Doinei Cornea, apel către invitații la comemorarea revoluției: Să se gândească dacă participă

Horațiu Leontin Iuhas, fiul disidentei anticomuniste Doina Cornea, a făcut miercuri seară un apel către ceilalți invitați ai președintelui Klaus Iohannis la evenimentul de comemorare, pe 20 mai, a revoluției din decembrie 1989: ”să se gândescă bine dacă participă sau nu la această manifestare”, potrivit Mediafax. El a făcut un apel (într-o intervenție televizată la Antena 3) către toți cei invitați la evenimentul organizat de președintele Klaus Iohannis pe 20 mai, prin care sunt comemorate evenimentele de la revoluția din decembrie 1989 ”să se gândească bine dacă participă”.
”Am vrut doar să arăt adevărul și să arăt ce gândesc eu despre această ceremonie. (…) Rostul e acela că părându-mi-se că această invitație nu are chiar scopul pe care aparent l-ar avea, aș fi vrut să atrag atenția și celorlalți – și fac acum un apel celor care sunt în aceeași categorie cu mine, invitați, persoane care au suferit în timpul comunismului – să se gândească bine dacă participă sau nu la această manifestare”, a spus Horațiu Leontin Iuhas.

Acesta a spus că nu există nicio argumentație pentru organizarea evenimentului de comemorare a revoluției din decembrie 1989 în luna mai, pentru că pe 20 mai 1990 au fost alegerile din ”duminica orbului”.
El a arătat ca erau multe motive care ar fi putut să justifice organizarea evenimentului patronat de președintele Iohannis și la care acesta nu a făcut referire: împlinirea a 105 ani de la nașterea ”Seniorului” Corneliu Coposu, disident anticomunist și lider al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) care a făcut 17 ani de pușcărie comunistă, 90 de ani de la nașterea (la Brașov) mamei sale, Doina Cornea, sau comemorarea Monseniorului Vladimir Ghika, beatificat de Biserica Catolică.

Vă reamintim că fiul fostei disidente Doina Cornea, Leontin Horațiu Iuhas, a refuzat săptămâna trecută invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a participa, în 20 mai, la o ceremonie publică de comemorare a Revoluţiei din Decembrie 1989, menţionând că nu înţelege care este motivul pentru care un astfel de eveniment are loc în luna mai și că „există riscul ca victimele regimului comunist să fie sărbătorite tocmai de torţionarii lor.
Oricum și aceasta comemorare, în avans, a Revoluției se adaugă la imensele gafe ale preș. W. K. Iohannes. Să devansezi comemorarea unui eveniment cu o jumătate de an doar pentru propagandă electorală rămâne un gest incalificabil și fără precedent.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.