Comemorarea lui Nicolae Ceausescu

Comemorarea lui Nicolae Ceausescu

0 94

Daca ata vietii nu i-ar fi fost rupta de gloante sau de motive naturale, ieri Nicolae Ceusescu, fostul dictator al Romaniei, ar fi implinit 92 de ani.
Cu aceasta ocazie, cativa zeci de adepti si nostalgici ai asa-zisei epoci de aur s-au intalnit la mormantul lui de la cimitirul Ghencea Civil. La slujba de pomenire au fost prezenti cateva zeci de oameni, majoritatea acestora pensionari, insa ceva mai multi decat de sf.Nicolae.
Ceausescu a pierdut puterea in urma revolutiei din decembrie 1989 si a fost executat impreuna cu sotia sa, Elena, pe 25 decembrie, dupa un proces sumar care a durat 80 de minute, fapt criticat, ba chiar condamnat, de multe state, in mare parte occidentale, mai pe fata, mai din umbra.
Capetele de acuzare ale celor doi condamnati au fost genocidul, subminarea puterii de stat, subminarea economiei nationale si incercarea de a fugi din tara pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari depuse la banci in strainatate, fapt insa nedovedit nici pana astazi cu siguranta suta la suta.

Reamintindu-mi respectivele momente si uitandu-ma la Romania de astazi ma intreb: oare cati n-ar merita sa fie impuscati in zilele noastre, dupa 20 de ani de democratie, din aceleasi motive?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.