Comemorare Liviu Cornel Babes

Comemorare Liviu Cornel Babes

0 119

Asociatia „15 Noiembrie 1987” Brasov organizeaza in data de 2 martie 2007 o manifestare in memoria eroului martir Liviu Cornel Babes. Evenimentul va avea loc in Poiana Brasov, pe Partia Brasu, incepand cu orele? 10.30.


?


„Stop Murder, Brasov= Auschwitz”


Reamintim ca, in urma cu 18 ani, Liviu Cornel Babes si-a dat foc, in vazul a sute de turisti, fluturand printre flacari o pancarta pe care scria: „Stop Murder, Brasov=Auschwitz”. Era protestul disperat al acestuia fata de teroarea instaurata la Brasov dupa revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov.


Ca in fiecare an, Asociatia „15 Noiembrie 1987” invita brasovenii cu o floare si o lumanare, la crucea ridicata langa partie, chiar pe locul unde eroul s-a stins din viata, pentru a asista la slujba de pomenire inchinata lui Liviu Cornel Babes, cel care si-a dat viata pentru libertate, devenind un simbol al actiunilor de protest impotriva regimului totalitar comunist.


„Aceasta ceremonie de comemorare este singura actiune in care Asociatia “15 Noiembrie 1987” este implicata si ca invocarea numelui Asociatiei in alte manifestari este facuta fara acordul nostru”, declara Florin Postolachi, presedintele Asociatiei „15 Noiembrie 1987”.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.