Colegii cunoscute in topul rusinii la simularea BAC-ului

Colegii cunoscute in topul rusinii la simularea BAC-ului

0 678
In 8 licee tehnice din Brasov, nici un elev de clasa a-11-a nu a reusit sa promoveze simularea examenului de Bacalaureat. Cat despre elevii de clasa a 12-a, acestia nu au trecut testul maturitatii in patru unitati de invatamant brasovene. Colegiul Tehnic Transilvania, Colegiul de Transporturi si Liceul Tehnologic Victor Jinga din Sacele se regasesc pe lista rezultatelor rusinoase.
In 2014, procentul elevilor de clasa a 12a care au reusit sa promoveze simularea de BAC era putin peste 31 %. Anul acesta procentul promovatilor a crescut la 41.80 %, ceea ce, pentru Maria Szabo – director executiv adjunct ISJ Brasov, inseamna ca elevii s-au pregatit putin mai amanuntit ,mai serios decat anul trecut la acesta simulare.
In topul liceelor, primele trei locuri la clasa a 11a sunt detinute de Saguna, Mesota si Radu Negru din Fagaras cu procente de promovabilitate de peste 60 % . Ultimele locuri sunt ocupate de 8 colegii tehnice, unde nici un elev nu a reusit sa obtina media 6 pentru a fi declarat promovat.
Printre cele 8 licee unde elevii de a 11a nu s-au pregatit suficient pentru a rezolva subiectele de Bac se regasesc Colegiul Maria Baiulescu, Colegiul Tehnic Transilvania, Colegiul Tara Birsei, Liceul Tehnologic Victor Jinga din Sacele sau Liceul cu program Sportiv. Cele 4 unitati de invatamint liceal unde nici elevii de a 12 a nu au luat medie peste nota 6 sunt Colegiul de Transporturi, Liceul Tehnologic Victor Jinga din Sacele, Colegiul dr. Alexandru Barbat din Victoria si Colegiul Tara Birsei din Prejmer.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.