Colectare moderna a deseurilor

Colectare moderna a deseurilor

0 129

La Vama Buzaului va fiinta in curand un sistem modern si conform normelor Uniunii Europene pentru colectarea deseurilor, aceasta avand in vedere ca gropile „clasice” de gunoi vor fi inchise, ele necorespunzand acestor norme.
Astfel, primaria din Vama Buzaului este partenera la doua proiecte de colectare a deseurilor, dupa cum declara primarul localitatii, Tiberiu Chirilas.
Un proiect este coordonat de localitatea Prejmer, la care mai participa si comunele Tarlungeni, Budila si Teliu.
Celalalt proiect este coordonat de Intorsura Buzaului, impreuna cu Sita buzaului si Barcani, ambele din judetul Covasna.
Primarul declara: „In Prejmer si Intorsura Buzaului vor exista statii de transfer, care vor prelua deseurile, le vor selecta si le vor duce la halda ecologica din Sacele. Vom apela la serviciile statiei din Prejmer pentru deseurile firmelor, iar pentru persoanele fizice vom folosi pe cea de la Intorsura Buzaului.”
Costurile proiectelor sunt: un milion euro cel din Prejmer si opt sute de mii cel din jud. Covasna.
Iata o rezolvare simpla si eficienta, deoarece in 2009 se va inchide groapa de gunoi din Vama Buzaului, edilii de aici dovedind ca merita laude si felicitari, in timp ce alti edili – sa ma refer la cei brasoveani sau se intelege de la sine? – dau din gura, vopsesc putintel gardul si-si fac de cap in spatele lui.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.