Colecistita.

Colecistita.

0 271

?


Colecistita este de obicei produsa de prezenta unei pietre care blocheaza canalul biliari sau a unei infectii.



  1. Simptome?:

????????? Dureri vii in regiunea ficatului, care iradiaza in spate si se insotesc de febra cu frisoane, stare rea, in special dupa consumarea grasimilor, a sosurilor cu rantas, a mezelurilor, a tocaturilor).


????????? Febra


????????? Greata sau varsaturi


????????? Contractii abdominale dureroase.



  1. Apeleti la medic?: Colicistita este o tulburarea care se poate agrava, ducand la peritonita, (perforarea vezicii biliare), de aceea trebuie urgent apelat la medic daca aveti acesta afectiune.

  2. Ce plante sunt indicate?: nu folositi simultan plantele din urmatoarea lista?:

????????? Fierea pamantului- luati 10-15 picaturi de tinctura in? putina apa de 3 ori pe zi inainte de mese.


????????? Scortisoara-luati 0,5-1g pe zi in timpul mesei


????????? Rozmarin- infuzie din 1 lingurita de planta uscata intr-o cana de apa clocotita, timp de 10 minute. Beti 3 cani pe zi dupa mese.


????????? Rostopasca : infuzie din jumatate de lingurita de planta la o cana de apa; se bea in cursul unei zile, cate 1-2 linguri la 3 ore. Se evita supradozarea, deoarece poate avea efecte toxice.


????????? Coada soricelului : infuzie din 2 linguri de flori la jumatate de litru de apa, cantitate care se bea in cursul unei zile.


????????? Lavanda- infuzie din2-3g de flori intr-o cana de apa clocotita, timp de 5- 10 minute. Beti 2 cani pe zi dupa mese.



  1. Alte masuri?:

????????? Bolnavul de colecistita, in caz ca sufera de constipatie, trebuie sa si-o trateze. Pentru aceasta, va lua regulat un laxativ (purgativ slab), ca samanta de in, 1-2 linguri, inmuiate 10 minute in jumatate de pahar cu apa. Lichidele sunt necesare pentru spalarea cailor biliare inflamate prin marirea cantitatii de bila eliminata de ficat. Se vor prefera ceaiurile de musetel, sunatoare sau ceaiul hepatic.


????????? O viata ordonata, cu ore de masa fixe, odihna suficienta si evitarea enervarilor si emotiilor.


????????? In bolile vezicii biliare, alimentatia dietetica este de mare insemnatate.


????????? Se recomanda regim alimentar, fara ciocolata, grasimi, oua (in special galbenus), smantana, mezeluri, cafea, alcool. Se consuma fructe ajunse la maturitate, exceptand ciresele, visinele si fructele cu pielita groasa nedecojita (bogata in celuloza). Se consuma ridiche neagra (are actiune coleretica si colagoga – de drenare a cailor biliare si de fluidificare a bilei – favorizand astfel functiile ficatului si digestia), zilnic 2 pere, compot de pere salbatice fara zahar. in caz de dureri, se bea sucul de la 1/2 lamaie cu 1 lingurita bicarbonat de Na.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.