Codul Fiscal intr-o noua faza – rescrierea!

Codul Fiscal intr-o noua faza – rescrierea!

0 96

Ce nu s-a mai schimbat de mult timp in Romania si trebuie „modificat”? Codul Fiscal! Plecand de la acest „adevar” guvernanti, tot cei care au „schimbat modificarea” Codului Fiscal, de mai multe ori, doar de la acest inceput de an, s-au hotarat sa treaca la o noua rescriere.
Cei mai buni consultanti fiscali lucreaza cu Ministerul Finantelor Publice pentru rescrierea Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala, a declarat vineri, la postul public de radio, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.
”Aceste doua intrumente de lucru ale Ministerului de Finante trebuie sa fie mult mai prietenoase pentru mediul de afaceri. Pana acum Codul Fiscal si Codul de Procedura au fost adresate celor care incalca legea. Sunt foarte multi contribuabili care respecta legea si trebuie sa ne adresam in cea mai mare masura celor de buna-credinta”, a spus Ialomitianu.
Oficialul MFP a afirmat ca trebuie redus numarul de declaratii si continutul lor, iar cei din mediul de afaceri trebuie sa lucreze in liniste.
„Cei din mediul de afaceri trebuie sa lucreze in liniste si sa nu ii mai hartuim, e cuvantul de ordine in Ministerul de Finante. Trebuie sa aratam partea umana a acestui minister”, a mai spus ministrul Ialomitianu.
El a mentionat ca in 2010 incasarile bugetare s-au situat la 33% din PIB, cel mai mare procentaj de pana acum, dar obiectivul este o pondere de 36-37% din PIB.
„Sunt contribuabili de buna-credinta. Noi trebuie sa diferentiem in legislatie, in sistemul de declarare, anumite fapte – constatate de catre colegi – care sunt din lipsa de cunoastere sau dintr-o birocratie excesiva, de cei care vor sa incalce legea. La intreprinderile mici nu poti sa mergi cu acelasi sistem de declarare, aceeasi legislatie ca si pentru cei mijlocii si cei mari, ei pot sa beneficieze de consultanta fiscala si atunci trebuie alternativa, sistem simplificat. Sa facem deosebirea intre rea-credinta si neputinta. Sunt contribuabili care nu pot gestiona un sistem normal de impozitare. Necesita cunostinte, necesita consultanta, necesita costuri mari si atunci trebuie sa le dam alternativa, un sistem simplificat”, a mai spus oficialul MFP.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.