Cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara

Cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara

0 62

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale pentru majoritatea județelor din țară, cu excepția Dobrogei, unde a fost emis un cod galben pentru aceleași fenomene meteorologice.

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.  În același timp, în sudul și sud-estul țării este în vigoare un cod galben de caniculă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași un cod portocaliu. 

În sudul și sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade. În județele Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 38 și 40 de grade.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.