Cod galben și portocaliu de caniculă în România

Cod galben și portocaliu de caniculă în România

0 42

ANM a trimis avertizări meteo, cod galben și portocaliu, pentru următoarele zile, în România. În cadrul primului mesaj, ANM a emis o avertizare de cod galben de caniculă, valabilă doar marți, 28 iunie. Meteorologii au anunțat că disconfortul termic va fi ridicat.

În ceea ce privește zonele afectate de caniculă marți, ANM a transmis că în prim-plan apar Câmpia și Dealurile de Vest. Temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În al doilea mesaj emis de Administrația Națională de Meteorologie este vorba despre un cod galben de caniculă pentru intervalul 29, 30 iunie și 1 iulie.

Valul de căldură va genera disconfort termic ridicat și se va extinde în toate regiunile. În acest context, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș. În același timp, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod portocaliu în vest, nord-vest și centru

În zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului. Temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei.

Așadar, vor fi înregistrate frecvent valori de 37…38 de grade Celsius, context în care disconfortul termic va fi accentuat. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza cele trei mesaje.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.