Cod galben si la Brasov

Cod galben si la Brasov

0 50

Dupa zilele acestea toride era si normal sa se mai arate si ceva ploaie, necesara atat oamenilor, dar mai ales plantelor.
Din pacate, in judetul Brasov, precum si in alte 15 judete din nordul si centrul tarii, se prevad ca vor bantui vijelii, furtuni, grindina, adica tot tacamul neplacut in asemenea imprejurari.
Vor fi ruperi de nori, insotite de grindina, ceea ce, din pacate, va pune in pericol recoltele din zonele lovite de calamitatile acestea. Apa trimisa de sf.Ilie va fi cam de 25- 50 litri/mp, ceea ce este cam mult si cu siguranta va crea din nou inundarea unor parti ale orasului, cele arhicunoscute din asemenea evenimente anterioare.
Din pacate nu am auzit inca nimic, nicio goarna, sa cante, din directia Primariei, ca se trece la lucrari de indreptare a situatiei.
INMH a anuntat, incepand de azi noapte, de la ora 1,00, si pana deseara, cod galben.
Si hidrologii au anuntat, in aceleasi zone, cod galben datorita cantitatilor mari de apa ce vor cadea in timp scurt si care vor umfla apele.
Prefecturile acestor 16 judete au fost atentionate in acest sens pentru pentru ca, la randul lor, sa traga semnalul de alarma in localitatile din subordine.
Sa speram ca natura nu va fi prea aspra cu noi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.