Cod Galben in 23 de judete

Cod Galben in 23 de judete

0 85

Administratia Nationala de Meterorologie a transmis o atentionare Cod Galben catre prefecturile din 23 de judete ale tarii, fenomenele vizate fiind canicula si disconfort termic.


Incepand de joi 21 iunie si pana duminica 24 iunie, in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia, jumatatea sudica a Moldovei si local in? Dobrogea temperaturile vor atinge frecvent intre 35 si 38 grade Celsius.
De asemenea indicele temperatura – umezeala se va situa in jurul pragului critic de 80 in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile nordice. Starea de disconfort termic se va mentine si in cursul noptilor cand temperatura aerului nu va cobori sub 20 de grade, cu deosebire in sudul teritoriului.


Codul Galben avertizeaza ca fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate, racirea vremii) sunt obisnuite pentru zona respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Avertismenul Cod Galben vizeaza judetele Arad, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Braila, Galati, Tulcea, Constanta si Bucuresti – Ilfov.


Conform ANM, temperaturile caniculare vor fi o constanta a acestei veri, chiar daca nu vor avea durate mai mari de sapte – zece zile, alternand cu scurte perioade de regim termic normal climatologic pentru Romania.


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.