Coalitia prinsa intre Buget si comasarea alegerilor

Coalitia prinsa intre Buget si comasarea alegerilor

0 47

Lunea, de regula, coalitia aflata la guvernare se intalneste pentru dezbaterea agendei politice si de guvernare, pentru armonizarea punctelor de vedere divergente. Pentru aceasta saptamana, scapati de grija bugetului ce va intra in dezbatare finala, conducerea celor partidelor (PDL+UDMR+UNPR) vor hotara asumarea raspunderii pe legea comasarii legerilor si probabil cateceva pe o viitoare remaniere guvernamentala.

Elena Udrea – pentru o participare mai mare la vot!
Vicepresedintele PDL Elena Udrea a afirmat, sambata, ca alegerile locale si cele parlamentare trebuie comasate in primul rand pentru o participare mai mare la vot, dar si pentru reducerea cheltuielilor intr-un an dificil din punct de vedere economic.
„Cred ca aceasta comasare trebuie facuta, dar trebuie obligatoriu insotita de celelalte modificari legislative pe care le-am promis, in sensul: Parlament unicameral, asa cum romanii au votat in 2008, si votul uninominal intr-un tur majoritar”, a spus Elena Udrea, la Realitatea tv.
Potrivit acesteia, este nevoie de o participare mai mare la vot, indiferent daca se voteaza pentru primar sau pentru Parlament, acesta fiind de altfel un prim argument pentru comasarea alegerilor. Un al doilea argument al liderului democrat-liberal se refera la reducerea cheltuielilor care ar fi mai mari in cazul organizarii a doua randuri de alegeri intr-o perioada de dificultate economica. Elena Udrea accepta ca exista si o parte „criticabila”, pentru ca „se tot nasc suspiciuni”. In opinia acesteia, „este pacat ca nu se accepta regionalizarea”. „Ar fi mult mai usor daca am avea regiuni”, a spus Udrea, in context.

Remanierea Guvernului pentru relansarea increderii populatiei
Elena Udrea a afirmat sambata ca o remaniere guvernamentala trebuie facuta, pentru relansarea increderii populatiei. Intr-o declaratie facuta tot la Realitatea TV, Udrea a spus ca decizia referitoare la cine si cand va fi schimbat apartine premierului Emil Boc. Ce puternic a devenit Emil Boc.
Udrea a afirmat ca remanierea trebuie facuta, pentru ca lumea vrea sa vada figuri noi.
Intrebata cand va fi remanierea, Elena Udrea a raspuns ca momentan este de trecut bugetul prin Parlament.
Ministrul a afirmat ca Guvernul nu a facut erori pe fond, dar o remaniere ar fi necesara pentru relansarea increderii populatiei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.