Clujul a ramas fara primar

Clujul a ramas fara primar

0 93

E oficial! De ieri, Clujul a ramas fara primar, dupa ce premierul Emil Boc si-a prezentat, duminica, demisia din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, inainte cu o zi de expirarea termenului legal stabilit de lege pentru iesirea din starea de incompatibilitate.
Potrivit unui comunicat de presa transmis, ieri, de Primaria Cluj-Napoca, demisia a intervenit ca urmare a dobandirii de catre primar a calitatii de prim-ministru al Guvernului Romaniei, calitate incompatibila cu functia de primar, potrivit legii administratiei publice locale. „Ultimele acte semnate de Emil Boc in calitate de primar au fost cele legate de constructia viitorului stadion al orasului si a unei noi Sali Polivalente, respectiv, Protocolul de colaborare cu Consiliul Judetean Cluj in vederea construirii stadionului si a Salii Polivalente si autorizatia de constructie a noului stadion municipal”, se mai arata in documentul citat.
Potrivit Legii 161/2003, Emil Boc a trebuit sa anunte Consiliul Local Cluj-Napoca, printr-o adresa, ca a renuntat prin demisie la mandat in termen de 15 zile de la depunerea juramantului ca prim-ministru.
Potrivit unor surse din PDL Cluj, filiala judeteana ar putea sa il propuna ca si candidat pentru Primarie pe actualul viceprimar Sorin Apostu, dar nu este exclusa nici candidatura presedintelui Consiliului Judertan Cluj, Alin Tise. Daca Tise va fi desemnat drept candidat pentru functia de primar, si va castiga alegerile, clujenii vor fi chemati la urne pentru alegerea unui nou sef al judetului. Decizia privind candidatura la Primarie va fi luata de Biroul Permanent Local (BPL) Cluj-Napoca si validata de Biroul Permanent Judetean (BPJ) Cluj al PDL.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.