Cluj – Napoca: Nokia disponibilizeaza 1700 de angajati

Cluj – Napoca: Nokia disponibilizeaza 1700 de angajati

0 173

Grupul finlandez Nokia a anuntat, marti, 17.03.2009, ca va renunta la 1.700 de angajati la nivel mondial in urmatoarele luni, ca urmare a scaderii cererii de pe piata de telefoane mobile, transmite Reuters.
Cel mai mare producator de telefonie mobila la nivel mondial a anuntat ca doreste sa reduca cheltuielile anuale ale diviziei producatoare de telefoane mobile cu peste 700 milioane euro, cu scopul de a contracara efectele reducerii cererii.
Totodata, Nokia anunta disponibilizari si in cazul unor divizii precum cea de marketing si de dezvoltare pe sectorul corporate.
Nokia este prezenta si in Romania, unde detine o fabrica in apropiere de comuna Jucu, in judetul Cluj. Aceasta si-a inceput activitatea in in februarie 2008, dupa o investitie de 60 de milioane de euro, unde lucreaza 1.800 de oameni.
Astfel, cea mai mare companie de telefonie mobila din lume este nevoita sa faca economii. Actiunile la bursa au scazut cu 2.5 % pana la 8.76 euro ($11.42) in Helsinki, dupa ce firma a incercat prin toate portitele financiar-economice sa faca fata unei cereri in cadere libera si preturilor crescute ale telefoanelor.
Luna trecuta, Nokia a anuntat ca va inchide un centru de cercetare, ceea ce inseamna reducerea a 320 de locuri de munca si va disponibiliza, cel putin temporar, 2 500 de angajati in Finlanda. A anuntat, de asemenea, un program de reducere a costurilor cu personalul la nivel global ce va fi pus in aplicare pana la 31 mai 2009, intentionandu-se concedierea a peste 1000 de angajati la nivel mondial.
De asemenea, se doreste o cresterea concediilor pe perioada scurte, dar neplatite, iar conducerea a facut un apel catre angajati sa accepte vacante in loc de bani cash pentru munca peste program depusa in 2009.
Cu sediul central la Espoo, in apropiere de Helsinki, Nokia a ramas anul trecut numarul 1 in topul producatorilor de telefoane mobile, cu vanzari de 467 milioane de telefoane, crescand cu 7 procente in 2008. In momentul de fata, compania are 128 400 de oameni in intreaga lume.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.