Clubul Rotary Citadel organizeaza cursa traznitilor

Clubul Rotary Citadel organizeaza cursa traznitilor

0 84

Aleea Tiberiu Brediceanu va fi transforma, sambata, intr-o pista de intrecere. Brasovenii sunt asteptati sa participe, activ sau ca spectatori, la o competitie altfel decat cele obisnuite. Este vorba de „Cursa Trasnitilor”.
Evenimentul este organizat de catre Clubul Rotary Citadel si se adreseaza brasovenilor de toate varstele care doresc sa faca ceva neobisnuit, adica sa se distreze, dar sa faca un gest de caritate.
Astfel, pe aleea paralela cu Liceul Sportiv sunt asteptati sa vina cei mai creativi brasoveni in domeniul constructiei de vehicule traznite.
Pentru a participa la competitie, concurentii sunt obligati sa-si construiasca un vehicul cat mai trasnit, care sa aiba volan si sistem de franare, dar sa nu aiba motor. Sistemul de franare poate fi si o pereche de incaltari cu talpa cat mai groasa, care, ca la sanie, poate fi si „volan”.
In editia de anul trecut s-au prezentat la start zece echipaje cu diverse carucioare pe rulmenti, chiar o masina in forma de cabina de dus si una dintr-un pachet imens de dinamita, echipajul fiind imbracat ca la bal mascat.
In acest an, organizatorii asteapta mai multi participanti si garanteaza brasovenilor o dupa-amiaza plina de voie buna.
„Cursa Trasnitilor” va lua startul la ora 16.00, iar inscrierile echipelor se vor realiza inainte de inceperea evenimentului, printr-o donatie de 10 lei pentru persoanele fizice si de 50 de lei pentru cele juridice. Nu doar participantii la cursa se vor distra, dar se asteapta ca si brasovenii veniti sa priveasca sa aiba parte de o zi placuta. Ei vor avea ocazia, in schimbul unei sume modice, sa priveasca Brasovul si competitia de la inaltime, respectiv dintr-un balon cu aer cald.

Din juriu va face parte si cunoscutul pilot brasovean de raliuri Bogdan Marisca,.castigatorul Campionatului National de Raliu.
Juriul „Cursei Trasnitilor” va premia cel mai trasnit vehicul si cea mai trasnita echipa. De asemenea, echipa favorita juriului va primi si ea un premiu.
Fondurile care vor fi stranse in urma donatiilor din ziua concursului, cat si a taxelor de inscriere, vor fi oferite, impreuna cu banii stransi de la editia de iarna a „Cursei Trasnitilor”, clasei de copii cu cea mai mare medie de promovare a anului scolar 2009 -2010.
„Scopul evenimentului este acela de a aduna fonduri pentru a stimula invatamantul brasovean. Dorim sa-i determinam pe copii sa aiba rezultate cat mai bune la invatatura”, a declarat Daniel Radulescu, presedintele Rotary Club Citadel Brasov. Si Primaria Brasov va participa in calitate de partenera la eveniment
Sa speram ca si vremea va fi frumoasa, pentru ca totul sa se desfasoare cat mai bine.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.