Clarificari privind innoirea certificatului de inmatriculare a vehiculului

Clarificari privind innoirea certificatului de inmatriculare a vehiculului

0 127

De la anuntul privind radierea din oficiu a autovehiculelor care nu isi innoiesc certificatul de inmatriculare, multe persoane au ramas nelamurite. De aceea, Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor Brasov vine in sprijinul brasovenilor cu unele clarificari.


?


Legea nr. 432 din 27.11.2006, privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 189/2005 pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate (publicata in Monitorul Oficial nr. 976 din 06.12.2006) prevede urmatoarele:


In cazul vehiculelor ale caror certificate de inmatriculare, eliberate in conformitate cu Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice si pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor in acest sector, nu au fost preschimbate pana la data de 31 octombrie 2001, inmatricularea se radiaza de drept, daca detinatorul nu solicita preschimbarea certificatului in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta.


Incepand cu data de 07.03.2007 Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Brasov va incepe o actiune de radiere din circulatie a vehiculelor care nu au preschimbate certificatele de inmatriculare de tip vechi cu certificate de tip nou.


In aceasta categorie intra in primul rand vehiculele care mai figureaza in evidente, neradiate, cu numere de tip vechi, numere de formatul : 1-BV, 2-BV, 3-BV, 4-BV, 5-BV, …., 47-BV si o combinatie de cifre.


Tot in aceasta categorie intra si vehiculele care au fost inmatriculate in perioada 1993 – august 1997, cu numere de tip nou, de genul BV- combinatie de doua cifre plus combinatie de trei litere si care nu si-au schimbat pe parcursul anilor certificatul eliberat prima oara.


Proprietarii autovehiculelor care au un certificat de inmatriculare eliberat dupa luna august 1997 (data la care a inceput eliberarea “certificatelor de tip nou”, certificate care se elibereaza si in momentul de fata) nu au nicio obligatie stipulata de legea mai sus mentionata.


Actiunea de “radiere de drept” se va desfasura pe o perioada de cateva luni deoarece in evidentele serviciului mai figureaza inca aproximativ 31.000 de vehicule care nu si-au preschimbat certificatele de inmatriculare de tip vechi; dintre acestea circa 20.000 sunt vehicule cu numere de inmatriculare de tip vechi (combinatii de cifre 1-BV-..) dar sunt si 11.000 de vehicule inmatriculate cu numere de tip nou dar care nu au certificate de inmatriculare tip nou.


Ca urmare a radierii vehiculelor se va trimite fiecarui proprietar un certificat de radiere iar serviciilor locale liste cu vehiculele radiate si/sau certificate de radiere.


?


In acest sens, reprezentantii Serviciului din cadrul Prefecturii recomanda detinatorilor de vehicule cu certificate de tip vechi sa se prezinte la ghiseele serviciului pentru preschimbarea certificatului de inmatriculare vechi cu unul de tip nou; pentru cei care sunt in evidenta cu vehicule inmatriculate cu numere de tip vechi (combinatii de cifre 1-BV…), in cazul in care nici nu mai detin acele vehicule sa-si reglementeze situatia reala a acestor vehicule si sa prezinte la ghisee documente care sa ateste faptul ca nu mai detin aceste vehicule;


?


Programul ghiseelor serviciului public:


LUNI – JOI: 8,30 – 18,30


VINERI: 8,30 – 12,30


Ultima vineri din luna nu se lucreaza cu publicul.


?


Documente necesare pentru preschimbarea certificatului de inmatriculare (Art. 13 din OMAI 1501/2006)


Eliberarea unui duplicat al certificatului de inmatriculare se efectueaza in baza urmatoarelor documente: cererea solicitantului; cartea de identitate a vehiculului plus copie; certificatul de inmatriculare vechi, dupa caz (pentru vehiculele cu numere de tip vechi se vor preda si placile cu numere vechi si se va achita la ghiseu contravaloarea placilor de tip nou – 24 lei/pereche); dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare; actul de identitate al solicitantului, in original si in copie (persoanele juridice vor atasa copie cod unic de inregistrare si copie document identitate imputernicit/delegat).


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.