CL aloca 105.000 de lei pentru traditiile Junilor

CL aloca 105.000 de lei pentru traditiile Junilor

0 553
Consiliul Local a aprobat in plenul de marti alocarea a 105.000 lei pentru organizarea Paradei Junilor din Duminica Tomii si a celorlalte activitati de peste an ale celor sapte cete de juni. Junii Tineri, Batrini, Curcani, Dorobanti,  Brasovecheni, Rosiori si Albiori vor folosi acesti bani pentru achitarea cheltuielilor legate de inchirierea si hranirea cailor, plata prestatiei fanfarei care va insoti grupurile in ziua paradei si alte cheltuieli conexe.
Seria manifestarilor organizate de juni a fost deschisa de glasul surlei, care a rasunat peste Schei de Blagovestenie, in 25 martie, o celebrare a anului nou dacic.
Va urma  ritualul  de Duminica Floriilor cand junii vor face parastasul celor care au disparut din randurile lor. Traditiia cu profunda semnificatie istorica  va culmina evenimentele din Miercurea Pastilor si spectaculoasa Coborare in Cetate din Duminica Tomii.
Prin sprijinul financiar pe care il acorda in fiecare an, Primaria si Consiliul Local contribuie in mod esential la mentinerea traditiei junilor, care atrag foarte multi turisti la Brasov.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.