CJAS mai are de distribuit 20.000 de carduri

CJAS mai are de distribuit 20.000 de carduri

0 572
20.000 de carduri de sanatate asteapta sa fie ridicate de la sediul CAS Brasov. Peste 345 de mii de documente au fost distribuite brasovenilor; cele mai multe prin posta dar si prin medicii de familie sau de la ghiseele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. De la 1 mai, cardul de sanatate devine obligatoriu; toate serviciile medicale vor fi validate si decontate doar pe baza acestui document electronic. In Brasov, doar 41 de persoane au refuzat din motive personale sau religioase cardul de sanatate.
Persoanele care refuza cardul national de sanatate primesc totusi servicii medicale si dupa data de 1 mai. In schimb, vor trebui sa prezinta de fiecare data cand au nevoie de asistenta medicala fie la spital, la medicul de familie sau in farmacie, o adeverinta de asigurat, care este valabila trei luni. La Brasov, doar 41 de persoane au refuzat cardul de sanatate. Conducerea casei judetene de asigurari de sanatate da garantii ca informatiile medicale se pot inscrie pe card doar prin acceptul scris al posesorilor. Potrivit dr. Catalin Eugen Seitan, presedintele CJAS Brasov, cardul nu contine date medicale, contine doar date de identificare a asiguratului, nume, prenume, data de expirare a cardului, varsta si un cod de identificare in sistemul unic de asigurari de sanatate. Datele medicale pot fi incriptionate pe card doar in baza unei cereri scrise catre medicul de familie.
La Brasov au fost distribuite peste 345 de mii de carduri. Marea majoritate au ajuns la brasoveni cu ajutorul postasilor. Peste 27 de mii de carduri au fost returnate si au ajuns la sediul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, care a distribuit o parte catre medicii de familie iar o parte au fost predate brasovenilor prin ghiseele Casei. Chiar si asa, 20 de mii de carduri se mai afla inca la sediul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Brasov. De la 1 mai, insa, cine nu are card nu va mai putea primi servicii medicale decontate.
Reprezentantii casei judetene de asigurari de sanatate atrag atentia ca documentul electronic nu trebuie lasat la nici un furnizor de servicii medicale. La nivel national au fost validate pana in prezent peste 3,5 milioane de carduri de sanatate.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.