CJ se imprumuta pentru arierate si drumuri

CJ se imprumuta pentru arierate si drumuri

0 86
Consiliul Judetean se va imprumuta pentru a plati arierate si pentru reabilitarea a 4 drumuri judetene importante. Este consecinta bugetului extrem de sarac al judetului de care presedintele Aristotel Cancescu se declara profund nemultumit. Forul judetean va accesa un credit de 683.266 de lei pentru plata arieratelor si altul de 4.9 milioane de euro pentru drumurii, mizand si pe rectificarea bugetara din iulie.
Presedintele Consiliului Judetean Brasov nu rateaza nici o ocazie de a-si declara  nemultumirea fata de bugetul pe 2013, cu 20% mai mic decat cel de anul trecut si despre refuzul ministrului de Finante de a accepta solicitarile conducerii CJ Brasov.
In acest context Consiliul Judetean se va imprumuta de la Ministerul de Finante pentru a plati arierate si reabilitari de drumuri. In categoria arieratelor intra facturile neplatite ale forului judetean catre anumite firme si plata datoriilor la utilitati pentru spitalele brasovene.
Cat despre reabilitarea drumurilor judetene, se pare ca in sfarsit drumul Sercaia -Hoghiz a devenit o prioritate. Desi pentru reabilitarea DJ104, alaturi de alte 3 drumuri importante ar fi nevoie de 28 de milioane de euro, consiliul Judetean va imprumuta de la banci doar 4.9 milioane de euro. Pentru restul de bani se asteapta rectificarea bugetara din iulie. Consilierii judeteni PDL au cerut ca pe lista drumurilor care vor fi reabilitate sa intre si drumul dintre Sambata de Sus – Victoria -Ucea pentru care exista deja studiu de fezabilitate.
Dupa dezbateri, analize si propuneri, plenul forului judetean a stabilit ca drumurile pentru care se va imprumuta sunt Sercaia -Hoghiz , Moieciu de Jos – Moieciu de Sus , Zarnesti – Plaiul Foii si Sambata de Sus – Victoria – Ucea.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.