CJ extinde ancheta in toate spitalele din subordonare

CJ extinde ancheta in toate spitalele din subordonare

0 536
Sunt doar cateva din neregulile constatate de comisia de ancheta a consiliului judetean. Controlul nu a fost inca finalizat dar s-a decis ca toate spitalele vor fi luate la verificat pentru a evita tragedii precum cea din 7 martie cand o batrana a decedat dupa ce a fost lasata sa plece din spital in papuci si halat.
Ancheta interna a Consiliului Judetean Brasov in cazul batranei care a murit de frig pe camp, dupa ce a fost externata din spital imbracata doar in halat si in papuci de casa, nu s-a finalizat inca. Pana acum comisia a depistat numeroase nereguli, mai ales in ceea ce priveste conducerea directiei de sanatate a consiliului judetean. Practic, desi aveau atributiile de control, nimeni nu facea verificari in spitale, decat in cazul unor sesizari. Mai mult, linii de garda din spitale nici nu erau aprobate legal.
In cazul batranei din Stationarul Tractorul, se pare ca au fost respectate procedurile. Practic, cei de la Spitalul Judetean sunt acoperiti de documente. In ceea ce priveste ambulanta care transporta mai multi pacienti in conditii improprii, presedinta Comisiei de Sanatate a Consiliului Judetean neaga faptul ca ar fi fost depusa o cerere prin care se cereau bani pentru ambulanta.
Desi raportul anchetei realizate de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii nu a ajuns la Brasov, conducerea spitalului judetean a luat masuri impotriva angajatilor care au gresit.
Dupa neregulile constatate, comisia de ancheta a consiliului judetean a decis extinderea controalelor la toate cele 6 spitale aflate in subordine.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.